«Μία ανεξέλεγκτη χωματερή όλος ο Δήμος Κιλελέρ» (ΦΩΤΟ)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο φέρνει το θέμα από τα «βουνά» σκουπιδιών και μπάζων που παρατηρούνται σε πολλά χωριά του Δήμου Κιλελέρ η αντιπολίτευση ζητώντας παρέμβαση του εισαγγελέα:

«Δεκάδες εστίες μόλυνσης, πραγματική απειλή για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, βρίσκονται διάσπαρτες στην επικράτεια του Δήμου Κιλελέρ όπου η αυθαίρετη απόθεση σκουπιδιών και μπάζων δείχνει να έχει προσλάβει διαστάσεις επιδημίας.

Σακούλες με όλων των ειδών τα σκουπίδια, κατεστραμμένα πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα, στρώματα, χαρτόκουτες, κενά συσκευασιών φυτοφαρμάκων, σκόρπια απορρίμματα, μπάζα και ξερόκλαδα συνθέτουν το σκηνικό στις ανεξέλεγκτες χωματερές, που απαντώνται στις παρυφές πολλών χωριών του Δήμου Κιλελέρ.

Οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, αποτυπώνουν όχι μόνο την έκταση του προβλήματος αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία ανθρώπων και ζώων.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν προσωπικά τον δήμαρχο, κ. Νασιακόπουλο, ότι όχι μόνο δεν έλαβε μέτρα για τον περιορισμό του προβλήματος αλλά αντιθέτως με την ανοχή της δημοτικής του αρχής, αυτό γιγαντώθηκε και εξελίχθηκε σε μία «υγειονομική βόμβα» ικανή να τινάξει στον αέρα την ισορροπία ολόκληρου του οικοσυστήματος της περιοχής. Ζητούν, δε, την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, «ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτή τη δραματική κατάσταση».

Οι σύμβουλοι τονίζουν ότι το πρόβλημα είναι γνωστό στις υγειονομικές αρχές της περιοχής από τις οποίες το περασμένο Φθινόπωρο έγιναν αυτοψίες σε ανεξέλεγκτες χωματερές του Δήμου και ζητήθηκε η λήψη μέτρων από τη δημοτική αρχή, δίχως όμως να αλλάξει η ζοφερή αυτή εικόνα.

Όπως εξηγούν, πέραν της δημόσιας υγείας, κινδυνεύει η ίδια η ασφάλεια και οι περιουσίες των πολιτών, αφού σε περίπτωση πυρκαγιάς υπάρχει τεράστιος κίνδυνος επέκτασής της σε οικίες ή αποθήκες κατοίκων της περιοχής και σε παρακείμενα σπαρτά.

«Είναι πρόκληση ο Δήμος Κιλελέρ να πληρώνει τεράστια ποσά (που προέρχονται από το υστέρημα των φορολογούμενων συμπολιτών) σε ιδιώτες εργολάβους για την καθαριότητα στα χωριά μας και να συνεχίζεται αυτή η εικόνα με τις ανεξέλεγκτες χωματερές. Είναι ντροπή να βρίσκουμε σκουπιδότοπους δίπλα σε υδραγωγεία ή σε κοιμητήρια. Είναι αδιανόητο να στοιβάζονται απορρίμματα ακριβώς δίπλα στις ταμπέλες που… απαγορεύουν τη ρίψη τους. Αυτά δεν τα βλέπει ο Δήμαρχος Κιλελέρ και οι αντιδήμαρχοί του;» σημειώνουν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας.

Μάλιστα, ανακοίνωσαν ότι θα φέρουν το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ ζητώντας εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή και διεκδικώντας τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε επίσης

Βρείτε μας