Ξεκίνησε το Πανελλήνιο συνέδριο για το ΣΒΑΚ στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε σήμερα το διήμερο το συνέδριο της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις ελληνικές πόλεις, που διεξάγεται από το Δήμο Λαρισαίων και την Πανελλήνιας Ένωση Γενικών Γραμματέων στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, στο συγκρότημα «Βιόπολις».

Στο συνέδριο συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης και τεχνοκράτες, ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, έδωσε την εκκίνηση με ομιλία του με θέμα, «Βιώσιμη αστική κινητικότητα στις ελληνικές πόλεις».

Στο χαιρετισμό του νωρίτερο ο Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε, «Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην Λάρισα. Σε μια ανοικτή και ζωντανή πόλη, στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας και στην καρδιά της χώρας. Στην Λάρισα των
8.000 χρόνων ζωής και ιστορίας, που ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και την επόμενη ημέρα μετά την κρίση.

Η συνδιοργάνωση του διήμερου Συνεδρίου για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στις Ελληνικές Πόλεις από
την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Δήμο Λαρισαίων, αλλά και η επιλογή
της Λάρισας για την διεξαγωγή του αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο και για μένα προσωπικά.

Πιστεύω ακράδαντα ότι τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, τα οποία εδώ και μια 10ετία υλοποιούνται
σε πόλεις ευρωπαϊκών χωρών, αποτελούν το μέλλον για ανθρώπινες και βιώσιμες μεσαίου μεγέθους πόλεις.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί τέτοιο Σχέδιο, παρά τις
γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.

Είμαι βέβαιος για την επιτυχή διεξαγωγή των εργασιών του Συνεδρίου, το οποίο αγγίζει ένα τόσο σημαντικό θέμα για το αύριο των Δήμων και των πόλεών μας.

Σας καλωσορίζω όλους και εύχομαι καλή διαμονή στους επισκέπτες της πόλης και καλή επιτυχία στο συνέδριό μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων κ. Μιχ. Χρηστάκη είπε: «Φίλες και φίλοι Δήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς, Εκτελεστικοί Γραμματείς, αιρετοί, τεχνοκράτες & στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κεντρικής Διοίκησης, όπως και της Επιστήμης και της Έρευνας.

Καλώς ήρθατε στο Συνέδριο που διοργανώνεται στην καρδιά της Θεσσαλίας από τον Δήμο Λαρισαίων και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», στην πόλη της Λάρισας.

Η ανάγκη ενημέρωσης & επικοινωνίας, όπως και η παροχή & μεταφορά τεχνογνωσίας σε αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, στα θέματα της βιώσιμης κινητικότητας και των στοχευμένων
αναπλάσεων, οδήγησε στην διοργάνωση Συνεδρίου, με θέμα: «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στις Ελληνικές Πόλεις».

Η προτεραιότητα που δίνει η Ένωση στην υποστήριξη των στελεχών της ΤΑ με την παρουσία της στην περιφέρεια,
οδήγησε στην συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων. Η επιλογή της πόλης της Λάρισας για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου Συνεδρίου είναι αφενός η πρωτοπορία που διαθέτει η πόλη αυτή στον τομέα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, αλλά και η σταθερή απόφαση του «Κλεισθένη» να ενισχύει την τοπικότητα στην περιφέρεια, όπου οι αποστάσεις αποτελούν μεν αντικίνητρο, αλλά η ανάγκη για γνώση & υποστήριξη είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από το κέντρο.

Η σταθερή συνεργασία της Ένωσης «Κλεισθένης» με τον Δήμο της Λάρισας στις επιστημονικές εκδηλώσεις της Πόλης που Μαθαίνει, από το 2016, είναι προπομπός του συνεδρίου που διατηρεί την επαφή μας με την περιοχή και αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την δέσμευσή μας στην συνεργασία αυτή.

Με την ευκαιρία αυτή, ως εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» δηλώνω ότι η συνεργασία μας με τον Δήμο Λαρισαίων θα παραμείνει συνεχής και αδιάλειπτη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ακάματους συντελεστές που συνέβαλαν στην οργάνωση του Συνεδρίου, όπως και σε όλους τους ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας στην Λάρισα».

Τέλος μέσω skype μίλησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης:

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Φωτό: Άλεξ Παπαγεωργίου

Δείτε επίσης

Βρείτε μας