Στους Γόννους η Λαϊκή Συσπείρωση (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση, της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Τεμπών, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στο κατάμεστο παλιό δημοτικό σχολείο των Γόννων.

Την εκδήλωση, με κεντρικούς ομιλητές την υποψήφια Δήμαρχο του δήμου Τεμπών Μαρία Κωστή και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Τάσο Τσιαπλέ, προλόγισε, ο εκλεγμένος σύμβουλος Χρήστος Μπίκας. Ο οποίος αφού έκανε έναν απολογισμό για τη δράση και τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο άσκησε κριτική στη διοίκηση του δήμου του κ. Κολλάτου (ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και στη μείζονα αντιπολίτευση του κ. Μανώλη (ΝΔ) για τη γενικότερη πολιτική που ακολουθήθηκε, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στήριξε πρώτα από όλα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Ανέδειξε το ζήτημα της ανταποδοτικότητας, της φορολογίας, την επιβολή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ),των τεράστιων αυξήσεων στα δημοτικά τέλη στην ύδρευση και άρδευση, με τις οποίες η δημοτική αρχή  φορτώνει τα βάρη στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους μικρούς επαγγελματίες, «αφήνοντας στο απυρόβλητο» το μεγάλο κεφάλαιο.

Η υποψήφια Δήμαρχος, Κωστή Μαρία  αναφερόμενη στο νέο θεσμικό πλαίσιο, του «Κλεισθένη», τόνισε: «Πρόκειται για την προς το αντιδραστικότερο εξέλιξη των παλιών σχεδίων Καποδίστριας και Καλλικράτης.

Σκοπό έχει να απελευθερωθούν κεφάλαια, για την χρηματοδότηση των αναγκών των μεγαλοεπιχειρηματιών, κόβοντας πόρους από τη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης, μεγαλώνοντας την φορολεηλασία των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.»

Αυτό είναι όροι των μνημονίων, πολιτική και στρατηγική της Ε.Ε., την οποία αδιαμαρτύρητα εφαρμόζει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Στον αντίποδα της δικής τους πολιτικής προβάλλουμε τη δική μας πρόταση για δημοτική αρχή διεκδικητική, που στο κέντρο της πολιτικής της θα έχει τις καθημερινές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.

Αλήθεια ας αναρωτηθεί κανείς τι δήμαρχο θέλουμε ; δήμαρχο που να συνεχίζει την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής από εκεί που σταματάει η κεντρική κρατική διοίκηση; Ή μια δημοτική αρχή που θα διεκδικεί από την κυβέρνηση τα κονδύλια που έχει περικόψει και οφείλει να επιστρέψει στο λαό; Θέλουμε ένα δήμαρχο μπροστάρη και στήριγμα των διεκδικήσεων και των αγώνων του λαού που να δίνει τη μάχη μαζί με το λαό της περιοχής για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα ή δήμαρχο που θα συμπλέει με τις αντιλαικές πολιτικές των κυβερνήσεων;

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Τάσος Τσιαπλές ανάμεσα στα άλλα είπε « με την αποψινή εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που είναι το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο Δήμο Τεμπών και τους άλλους δήμους, , μπαίνουμε πιο αποφασιστικά στον προεκλογικό αγώνα, καλώντας τους εργατοϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους επιστήμονες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να δώσουν μαζικά την ψήφο τους στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και στο Δήμο και του ΚΚΕ, στην ευρωβουλή και στη Βουλή, που ήταν πάντα μπροστά στους λαϊκούς αγώνες, για να υπάρχει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, για να δυναμώσει η διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών, είτε ο λαός μας τάξει στη διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας και των δήμων και για να δυναμώσει ο αγώνας για λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα λύσει τα λαϊκά προβλήματα».

Στις ομιλίες των δύο υποψηφίων υπήρχε έντονη συναισθηματικής φόρτιση, μια και  ο χώρος της εκδήλωσης ήταν το παλιό δημοτικό σχολείο Γόννων που φοίτησαν ως μαθητές  μιας και οι δυο είναι Γοννιώτες. Ο Τάσος Τσιαπλές αναφερόμενος στο γεγονός είπε: «Σαν χθες ήταν που καθόμασταν στα θρανία αυτού του σχολείου, εκεί που κάθεστε τώρα εσείς και σήμερα είμαστε μπροστά σας και σας καλούμε στον αγώνα, για το καλό του τόπου μας ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, την πολιτική των θυσιών, των αντιλαϊκών νόμων, το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας