Από το Σάββατο είχε αποχωρήσει ο Κόκκαλης από τους ΑΝΕΛ

Αποκαλύφθηκε από την ανάγνωση των επιστολών διαγραφής και ανεξαρτητοποίησης από το προεδρείο της Βουλής.

Πριν το κρίσιμο τετ α τετ του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας είχε αποφασίσει -όπως προκύπτει από τα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή- να αποχωρήσει από την ΚΟ των ΑΝΕΛ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέγνωσε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Κόκκαλη προς τον Νίκο Βούτση ύστερα από εκείνη της διαγραφής του από τον Πάνο Καμμένο, υπογραμμίζοντας ότι η επιστολή του κ. Κόκκαλη έχει ημερομηνία σύνταξης 12/1/2019.

Όπως φαίνεται στα έγγραφα που δημοσιεύει το newpost.gr, στο έγγραφο της ανεξαρτητοποίησης έφρασε σήμερα το πρωί στη Βουλή, η ημερομηνία με την υπογραφή του βουλευτή έλεγε 12 και όχι 14 Ιανουαρίου, γεγονός που επιβεβαιώνει, πως ο κ. Κόκκαλης είχε προχωρήσει στις… απαραίτητες ενέργειες, από την Κίνα, όπου βρίσκεται.

Παρότι λοιπόν η επιστολή ανεξαρτητοποίησής του κατατέθηκε σήμερα και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου με ημερομηνία 14/1/2019, ο ίδιος ο κ. Κόκκαλης καταλήγει στη δήλωσή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής με το «ΑΘΗΝΑ 12/1/2019″. Από αυτό προκύπτει πως ο κ. Κόκκαλης είχε αποφασίσει να ανεξαρτητοποιηθεί από το περασμένο Σάββατο, δίχως να περιμένει το ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου.

Βέβαια, όπως φαίνεται από τους αριθμούς πρωτοκόλλου, η επιστολή του προέδρου των ΑΝΕΛ πρόλαβε και έφτασε νωρίτερα στη Βουλή. Η επιστολή διαγραφής πήρε το «130», ενώ η δήλωση ανεξαρτητοποίησης το «133».

Πηγή: newpost

Δείτε επίσης

Βρείτε μας