ΠΟΕΕΤ: Καταγγελία για νέο ξυλοδαρμό διανομέα φαγητού

Για νέα περίπτωση ξυλοδαρμού σε βάρος διανομέα φαγητού, μετά το πρόσφατο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Όπως καταγγέλλει, αλλοδαπός, ο οποίος εργαζόταν σε επισιτιστική επιχείρηση στο Περιστέρι ως διανομέας, υποασφαλισμένος σε σχέση με τη πραγματική απασχόληση (από 29/08/2017 έως 24/09/2018 και ωράριο εργασίας έξι ώρες το λιγότερο έως 12 ώρες το ανώτερο ημερησίως), «όταν διαπίστωσε ότι τα ελάχιστα ένσημα που τον ασφάλιζαν δεν επαρκούσαν για την ανανέωση της άδειας παραμονής, κατέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας και έκτοτε άρχισε ο Γολγοθάς του».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ, ο εν λόγω εργαζόμενος απολύθηκε από τον εργοδότη, αλλά και από την επόμενη επιχείρηση όταν αυτή ενημερώθηκε ότι είχε καταγγείλει τον προηγούμενο εργοδότη. «Δέχονταν απειλητικά μηνύματα να προσέλθει να υπογράψει ότι δήθεν εξοφλήθηκε και να αποσύρει την καταγγελία του. Κατάφερε να βρει μια ακόμη εργασία και την Παρασκευή τη νύχτα τον έστειλαν με παραγγελία σε μια διεύθυνση που του επισημάνθηκε να μη χτυπήσει το κουδούνι και να πατήσει τη κόρνα του δικύκλου. Αντί για τους παραλήπτες της παραγγελίας, βγήκαν από αυτοκίνητο δύο μπράβοι, που του ζήτησαν να υπογράψει τις απαιτήσεις του αφεντικού, αρνήθηκε και, αντί φιλοδωρήματος, δέχθηκε ανηλεή χτυπήματα. Πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο και έπεται η συνέχεια για την αναγκαία ποινική διαδικασία» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Η ΠΟΕΕΤ ενημέρωσε ήδη το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ και θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, καταγγέλλοντας «τη βία και εκμετάλλευση που επικρατεί στον Επισιτισμό».

Όπως υποστηρίζει, τα επιδόματα εορτών και αδείας είναι άγνωστη έννοια, τακτοποιούνται μόνο ασφαλιστικά και όπου καταβάλλονται με τραπεζική μισθοδοσία οι εργαζόμενοι εκβιάζονται να επιστρέφουν τα χρήματα πίσω στους εργοδότες. «Οι συνθήκες υποκόσμου που βιώνουν οι εργαζόμενοι είναι όνειδος για μια ευνομούμενη πολιτεία, οι υπηρεσίες του Κράτους οφείλουν να στηρίξουν τον κόσμο της εργασίας» τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας