Αφήνεται ελεύθερος ο Ριμπολόβλεφ – Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Monaco και της νήσου Σκορπιός, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ αφέθηκε ελεύθερος μετά την προσαγωγή του από την αστυνομία του Μονακό και την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του.

Νωρίτερα πηγή προσκείμενη στον επιχειρηματία είχε αναφέρει στο TASS ότι «ο Ριμπολόβλεφ μπορεί να αφεθεί ελεύθερος εντός 24 ωρών, καθώς η προθεσμία στο πλαίσιο της διαδικασίας προσωρινής κράτησης τελειώνει αύριο. Το πρώτο εικοσιτετράωρο τελειώνει σήμερα, την απόφαση για την παράταση της κράτησης την παίρνει ο ανακριτής του Μονακό».

Σημειώνεται ότι σε βάρος του Ριμπολόβλεφ απαγγέλθηκαν κατηγορίες, όπως και σε βάρος άλλων τριών προσώπων, στο πλαίσιο της πολύκροτης φερόμενης υπόθεσης απάτης που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον ελβετό πρώην έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Η ακριβής κατηγορία (ή κατηγορίες) σε βάρος του Ριμπολόβλεφ δεν έγινε γνωστή. Αφέθηκε ελεύθερος και τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο, όπως και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι: η δικηγόρος του, η Τετιάνα Μπερσεντά, και ο γιος και η σύζυγος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του Μονακό Φιλίπ Ναρμινό, διευκρινίσθηκε από την εισαγγελία του Μονακό, η οποία επιβεβαίωσε μια πληροφορία της εφημερίδας Nice-Matin.

Πηγή: topontiki.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας