Ξεκινούν τα μαθήματα του Σχολείου Αστρονομίας

Ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 6 Οκτωβρίου αρχίζουν τα μαθήματα του Σχολείου Αστρονομίας, το οποίο για δεύτερη χρονιά θα λειτουργήσει στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28) με την επιμέλεια της ΚοινΣΕπ “Έναστρον”.

Ο κύκλος σπουδών είναι διετούς διάρκειας και περιλαμβάνει μαθήματα αστρονομίας, αστροφυσικής και κοσμολογίας, τα οποία παρουσιάζονται με τρόπο απλό και κατανοητό ώστε να γίνουν προσιτά σε όλους τους μαθητές.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι πολύ σύντομα από την έναρξη των μαθημάτων τα παιδιά να μπορούν να εντοπίζουν και να αναγωρίζουν στο νυχτερινό ουρανό, αστερισμούς, τα περισσότερα αντικείμενα του ηλιακού μας συστήματος και άλλα απομακρυσμένα ουράνια σώματα, τα οποία είναι ορατά μόνο με τηλεσκόπιο.

Επίσης, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μαθητές εξοικειώνονται πλήρως με τη χρήση του τηλεσκοπίου, καθώς και με τις βασικές έννοιες των παραπάνω επιστημών, ενώ είναι σε θέση να παρακολουθούν και να αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις και ανακαλύψεις οι οποίες ανακοινώνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται παρατηρήσεις με τηλεσκόπια τόσο των αντικειμένων του νυχτερινού ουρανού, όσο και του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η πρακτική αυτή εξάσκηση εμπλουτίζεται και με επισκέψεις στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας για πρόσληψη πρόσθετης εμπειρίας.

Λειτουργούν τμήματα, για μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικούκαι για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τα μαθήματα διεξάγονται  κάθε Σάββατο απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας στο www.enastron.org, να καλέσουν στο 6983512219 ή να αποστείλουν μήνυμα στο info@enastron.org.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας