«Ντου» από μέλη της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Οικονομικών

Διαμαρτύρονται για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα – Ζητούν συνάντηση με τον Τσακαλώτο.

Εισβολή στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν συμμετέχοντες στην πορεία της ΑΔΕΔΥ για τα βαρέα και ανθυγιεινά, ώστε να έχουν συνάντηση με τον υπουργό κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Οι συγκεντρωμένοι έσπασαν το ρολό στην οδό Νίκης και περίπου 30 άτομα εισέβαλαν στο υπουργείο Οικονομικών και κατάφεραν να φτάσουν στο γραφείο του υπουργού όπου και παραμένουν.

Λίγο νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ, έχοντας κηρύξει 24ωρη απεργία ζητώντας να μην γίνει περικοπή και υποβάθμιση στο επίδομα για τα βαρέα και ανθυγιεινά και να συνεχίσει να χορηγείται όπως μέχρι σήμερα. Η κινητοποίηση αφορά 13 Ομοσπονδίες που εμπλέκονται στα ΒΑΕ.

Το μέλος της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο το επίδομα για τα ΒΑΕ ώστε η περικοπή αυτή να συμβάλλει στα «αιματηρά» πλεονάσματα. Επίσης, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί επέκταση του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί, υπολογισμό των ΒΑΕ για μειωμένο χρόνο συνταξιοδότησης, αναβάθμιση των κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα με αντίστοιχη αύξηση των οικονομικών παροχών και την παράδοση του πορίσματος της αρμόδιας επιτροπής από το υπουργείο Οικονομικών που αφορά τα ΒΑΕ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν 13 Ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων η ΠΟΕΔΗΝ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Πηγή: newpost

Δείτε επίσης

Βρείτε μας