Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη μήνυση κατά της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”: “Το αυτόφωρο ισχύει για όλους”!

“Η Κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του »τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων”.

Αυτό τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης με αφορμή το ζήτημα που ξέσπασε μετά τη κατάθεση μήνυσης του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και το αίτημα για σύλληψη έξι δημοσιογράφων της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”.

“Η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες. Στη συζήτηση για το νέο ποινικό κώδικα και για το νέο κώδικα ποινικούς δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και τη μέγιστη δυνατή συναίνεση”, καταλήγουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Από τα σπίτια τους στο Τμήμα οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”

Οι τρεις δημοσιογράφοι ανέμεναν στις οικίες τους την αστυνομία, άνδρες της οποίας είχαν μεταβεί το πρωί στα γραφεία της εφημερίδας (που είναι κλειστά σήμερα) αναζητώντας τους, όπως και άλλους τέσσερις δημοσιογράφους.

Ακολούθως, οι τρεις δημοσιογράφοι εμφανίσθηκαν στη ΓΑΔΑ, ύστερα από πολύωρη αναμονή στα σπίτια τους, οι διευθύνσεις των οποίων είναι γνωστές. Διαπιστώνοντας πως δεν υπήρξε η παραμικρή ενόχληση μετέβησαν στη Γενική Διεύθυνση προτού παρέλθει το αυτόφωρο και «παραδόθηκαν», προκειμένου να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ωστόσο, στην Ασφάλεια τους παρέπεμψαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, όπου εκεί κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά.

Πηγή: newsit.gr

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας