Φάμελλος: Στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας δεν θα τάξει πράγματα που δεν γίνονται

Ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα τάξει πράγματα που δεν γίνονται, αλλά θα μας πει και τον χρόνο στον οποίο μπορεί να γίνει το καθετί υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, εκτιμώντας ότι «θα μιλήσει για μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων και για βελτίωση των κοινωνικών παροχών από το σύνολο του πλεονάσματος».

«Η δική μας κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Φάμελλος στο «Πρακτορείο 104,9 FM» «είναι ότι θα πρέπει να ελαφρυνθεί και ο επιχειρηματίας και ο πολίτης και ο επαγγελματίας, οι επιστήμονες, οι αγρότες, με μέτρα φορολογικής και ασφαλιστικής ελάφρυνσης επιπλέον αυτής που έχει ήδη ψηφιστεί στα αντίμετρα, με μείωση και του ΕΝΦΙΑ, του φόρου αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος, αλλά και του φόρου εισοδήματος».

Ο κ. Φάμελλος πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε κανέναν σκοπό, ούτε καμία δέσμευση το υπερπλεόνασμα να το επιστρέψουμε σε δάνεια, έχουμε εξασφαλίσει ότι ολοκληρώθηκε η έξοδος από το πρόγραμμα και η συμφωνία με τους δανειστές», διευκρινίζοντας ότι το σύνολο του πλεονάσματος θα αποδοθεί στην κοινωνία, «το έχουμε ξανακάνει δύο χρονιές και τώρα μπορούμε να το κάνουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια», όπως είπε.

«Να στηριχθούμε σε αυτά που θα πει ο πρωθυπουργός στην Έκθεση, που δεν θα τάξει πράγματα που δεν γίνονται, αλλά θα μας πει και τον χρόνο στον οποίο μπορεί το κάθετι να είναι σίγουρο», εξήγησε και πρόσθεσε:

«Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να συζητήσουμε για το θέμα των συντάξεων, αν δεν ολοκληρωθεί η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, άρα δεν μπορεί αυτή η συζήτηση να κλείσει τώρα, αλλά θα πρέπει να κλείσει με την προοπτική και τη διάθεση που έχουμε εμείς να μην υπάρχουν περικοπές από τον Οκτώβριο».

Όσον αφορά τις  πρωθυπουργικές εξαγγελίες, που θα αφορούν τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, επισήμανε ότι «μιλάμε για μία ολοκληρωμένη ανάπτυξη της πόλης, η οποία θα της δώσει πραγματικά τη θέση της μητρόπολης των Βαλκανίων μιας και οι διεθνείς συμφωνίες, οι οποίες έχουν προετοιμαστεί και ωριμάζουν αυτή την περίοδο στα Βαλκάνια, δίνουν τη δυνατότητα πραγματικά η Θεσσαλονίκη να έχει τη μέγιστη εξωστρέφεια πέρα από τη διασφάλιση της ιστορίας της, που κατοχυρώνεται πλέον με τη συμφωνία με την πΓΔΜ».

Σχετικά εξάλλου με τη συζήτηση για το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας, διευκρίνισε: «Δεν είναι πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός και αρκετοί αρμόδιοι υπουργοί ασχοληθήκαμε με το θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Ο πρωθυπουργός είχε κάνει τη σχετική ανακοίνωση στο βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου της Θεσσαλονίκης, όπου είπε ότι είμαστε θετικοί στην προοπτική της κατασκευής ενός νέου γηπέδου, που θα έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές, αλλά και την πιστοποίηση για τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας