Απεργία καθηγητών Πανεπιστημίων εν μέσω της εξεταστικής

Σε 48ωρη απεργία καλεί τους καθηγητές ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ. Η απεργία έχει οριστεί για την Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, και την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ σε ανακοίνωσή του:

Για την απόφαση της 1/6/2018 της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ για προειδοποιητική απεργία στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου

«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συναντήσεις που είχε η ΠΟΣΔΕΠ με τον Υπουργό Οικονομικών αλλά και αργότερα με εκπροσώπους του, υπήρξε δέσμευση του Υπουργού για επανεξέταση από την Κυβέρνηση του μισθολογίου των μελών ΔΕΠ. Επιπλέον είχε δεσμευθεί ότι «…θα ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την ΠΟΣΔΕΠ στις επόμενες εβδομάδες για το πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα των χαμηλών μισθών των πανεπιστημιακών καθηγητών…» όπως χαρακτηριστικά σας είχαμε ενημερώσει με σχετική ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει αμέσως μετά τη συνάντηση.

Δυστυχώς, ο Υπουργός Οικονομικών δεν άνοιξε μέχρι σήμερα κανέναν δίαυλο επικοινωνίας με την ΠΟΣΔΕΠ όπως είχε δεσμευθεί και έκτοτε δεν έχει προβεί σε καμιά συγκεκριμένη ενέργεια που να δείχνει ότι έχει διάθεση να επανεξετάσει το θέμα.

Για την ΠΟΣΔΕΠ το θέμα αυτό είναι κορυφαίο και πρώτο στη λίστα των διεκδικήσεων της και γι’ αυτό στην τελευταία συνεδρίαση του ανώτατου (μετά το συνέδριο) οργάνου της, της Διοικούσας Επιστορπής στις 1/6/2018 αποφάσισε προειδοποιητική απεργία για τις 2 πρώτες μέρες της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου, δηλαδή στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου. Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΟΣΔΕΠ, δεν απαιτούνται επιπλέον αποφάσεις Συλλόγων όταν αποφασίζεται τέτοια δράση από το κεντρικό όργανο της ΠΟΣΔΕΠ, εκτός εάν οι Σύλλογοι θέλουν να ακολουθήσουν άλλη μορφή δράσης που ταιριάζει καλύτερα στα δεδομένα και τις συνθήκες τους.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν»

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας