Τραμπ σε Ερντογάν: Δεν έχουμε να πούμε τίποτα αν δεν ελευθερώσετε τον πάστορα

Αυστηρή προειδοποίηση προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ δεν έχουν απολύτως τίποτα να συζητήσουν με την Τουρκία μέχρι να αφεθεί ελεύθερος ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον.

Το άτυπο αυτό «τελεσίγραφο» επιδόθηκε στον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον, Σερνάρ Κιλίτς, από τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ, Τζον Μπόλντον, κατά την έκτακτη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος).

Την αποκάλυψη αυτή έκανε το Bloomberg, επικαλούμενο δύο πηγές που έχουν γνώση των όσων συζητήθηκαν στη συνάντηση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από τουρκικό αίτημα.

Δεδομένου ωστόσο ότι οι Τούρκοι δεν παρουσίασαν καμία εναλλακτική για το θέμα του πάστορα, οι Αμερικανοί εμφανίστηκαν ακόμη πιο πιεστικοί, γεγονός που εκτιμάται ως ένδειξη ότι η διμερής κρίση θα συνεχιστεί, όπως και οι επακόλουθες πιέσεις στην τουρκική οικονομία.

Αυτό δεν είναι το πρώτο τελεσίγραφο προς την Άγκυρα για το θέμα. Ο ίδιος ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι είχε λάβει και άλλο τελεσίγραφο που αγνόησε την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας την οργή του Λευκού Οίκου.

Πηγή: news247.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας