Ο Τραμπ ετοιμάζεται να… παρέμβει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Την ευκαιρία να γείρει προς τα δεξιά την πλάστιγγα στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για τις επόμενες δεκαετίας θα έχει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνταξιοδότηση τον Ιούλιο του Άντονι Κένεντι.

Ο συντηρητικός 82χρονος δικαστής, ένας από τους εννέα δικαστές του σώματος αυτού στην ύψιστη βαθμίδα της δικαστικής εξουσίας της χώρας, είχε υιοθετήσει σε ορισμένα κοινωνικά θέματα πιο προοδευτικές θέσεις.

«Ο δικαστής Κένεντι είπε σήμερα στους συναδέλφους του ότι υπέβαλε στον πρόεδρο (των ΗΠΑ) επίσημη γνωστοποίηση για την απόφασή του, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 31η Ιουλίου φέτος», αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Ήταν μεγάλη τιμή και προνόμιο καθώς υπηρετήσαμε το έθνος μας στο Ανώτατο Δικαστήριο για 43 χρόνια», επεσήμανε ο δικαστής Κένεντι.

Εναπόκειται πλέον στον πρόεδρο των ΗΠΑ να ορίσει τον διάδοχό του, το πιθανότερο έναν συντηρητικό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία αντικατάστασης του Άντονι Κένεντι θα ξεκινήσει «αμέσως». Ο Άντονι Κένεντι «υπήρξε σημαντικός δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο» υπογράμμισε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος από το Οβάλ Γραφείο.

Πέρυσι, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους διόρισε έναν συντηρητικό δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο, τον Νιλ Γκόρσατς, με τον οποίο οι συντηρητικές φωνές στους κόλπους του δικαστηρίου πλέον πλειοψηφούσαν. Αυτή όμως η πλειοψηφία μετριαζόταν από την πιο μετριοπαθή φωνή του δικαστή Κένεντι.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας