«Η κωμωδία των παρεξηγήσεων» του Σαίξπηρ από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ

Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ – Θεατρική Ομάδα Νίκαιας μετά το έρ-γο «Οδός Αφροδίτης 69» , παρουσιάζει το δεύτερο έργο για φέτος την «Κωμωδία των παρεξηγήσεων» του Σαίξπηρ.

Το έργο παρουσιάζεται σαν σαπουνόπερα της δεκαετίας του ’80, σαν βιντεο-κασέτα που νοικιάστηκε από το Videoclubτης γειτονιάς.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται μέσα σε μία μέρα. « Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι ο έ-μπορος Αιγαίωνας και η σύζυγός του Αιμιλία αποκτούν πανέμορφαδίδυμα αγόρια , τους Αντίφιλους. Την ίδια μέρα γεννιούνται από μία φτωχή γυναίκα άλλα δίδυμα αγόρια , οι Δρόμιοι.Η εύπορη οικογένεια του έμπορα Αιγαίωνα αγοράζει τους Δρό-μιους για να υπηρετούν τους Αντίφιλους.Τόσο οι Αντίφιλοι όσο και οι Δρόμιοι μοιά-ζουν μεταξύ τους σαν δύο σταγόνες νερό…»

Εδώ λοιπόν αρχίζει το έργο. Ο Σαίξπηρ κεντάει την πλοκή χωρίς να τον απα-σχολεί το πρόβλημα των χαρακτήρων αλλά η ανάπτυξη των κωμικών καταστάσεων. Πρόκειται για ένα έργο χαριτωμένο, δροσερό γεμάτο υπερβολές που θυμίζουν όπως προαναφέρθηκε σαπουνόπερα της δεκαετίας του ‘80. Για το λόγο αυτό όλη η παράσταση ακολουθεί τη λογική της σαπουνόπερας , ζωντανεύοντας την αισθητική της εποχής μεταφέροντάς την στη σκηνή. «Η κωμωδία των παρεξηγήσεων του Σαίξπηρ» φωτισμένη με τα φώτα της ντίσκο του και μπολιασμένη με την υπερβολή της βιντεοκασέτας. Εκεί όπου οι ήρωες του Σαίξπηρ συναντούν τη «Δυναστεία» και το «Ντάλας».Και όλα αυτά χωρίς ούτε μία στιγμή να χαθεί η μοναδική μαεστρία και ποίηση του συγγραφέα.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία ΆκυΜητσούλη.Βοηθός σκηνοθέτη – Μουσική Επιμέλεια : Πατρούλα Χριστοδούλου. Βοηθός σκηνοθέτη : Βίκυ Κουκου-λιάφκα. Διεύθυνση σκηνής – Φροντιστήριο : Σταυρούλα Μπόζαρλη – Γιώργος Μπό-ζαρλης. Σκηνικά : Έλενα Κυράτσα. Μακιγιάζ : Εύη Τέγου. Σχεδιασμός αφίσσας – Φω-τογραφίες : Βασίλης Πάτσιος. Κοσμήματα : Μαρία Κούλα ( skswarovskicrystals ).

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης : Θάνος Σακελαρίου , Δημοσθένης Χαρούλης , Μιλτιάδης Γρέκος, Δημήτρης Τσανίδης , Σίμος Τσεκούρας , Βίκυ Κουκουλιάφκα , Ξένια Τσιγάρα , Παναγιώτα Χατζητζομπάνη , Τιμολέων Χατζητζομπάνης , Γεωργία Τσανίδη , Σταυρούλα Μπόζαρλη , Νίκος Ζαβλιάκης , Αίγλη Χατζηστεργίου , Χριστίνα Τόγκα , Μιχαέλα Αρχοντή , Λία Κουλίζη , Δημήτρης Κατσιαούνης , Άννη Χατζή , Σπυριδούλα Χαρούλη.

Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας στις 9:15 το βράδυ και τελούν υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας