Να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα με τα τροχαία στην πόλη ζητά ο Μάριος Ξηρομερίτης

«Καθημερινά ζουν τον εφιάλτη οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου,της οδού Βόλου, της Περιφερειακής Τρικάλων στο ύψος του νέου Κοιμητηρίου, στη Νέα Σμύρνη με τις γραμμές του τρένου δίπλα στα σπίτια και στην συνοικία της Χαραυγής αλλά και της Ανθούπολης όπου η διέλευση βαρέων οχημάτων είναι ρουτίνα αδυσώπητη εξαιτίας του Τελωνείου» τονίζει μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος δημοτικό σύμβουλος Λαρισαίων, Μάριος Ξηρομερίτης.

Ο ίδιος μετά και τις χαμένες ζωές από τα δυστυχήματα στην Οδό Βόλου και την πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί απηύθυνε γραπτή ερώτηση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, Δημήτρη Τάχο ζητώντας παράλληλα να γίνει συνεδρίαση για τα τροχαία στη πόλη.

Να σημειωθεί πως ο κ. Μάριος Ξηρομερίτης βρέθηκε σήμερα στη πορεία της Οδού Βόλου όπου ο κόσμος απαίτησε λύσεις σχετικά τα τροχαία που έχουν υπάρξει. Αναλυτικά η ερώτησή του:

«Μετά τα αλλεπάλληλα τροχαία ατυχήματα στην πόλη μας και την απώλεια της ζωής πολλών συμπολιτών μας ζητώ να τεθεί προς συζήτηση το καίριο αυτό θέμα που αγγίζει όλους μας και ιδιαίτερα την Δημοτική Αρχή.

Είναι αλήθεια ότι έχουν παρέλθει 4 χρόνια από την ημέρα που η σημερινή Δημοτική Αρχή βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου μας και δυστυχώς η εικόνα του παραμένει τραγική. Η Δημοτική Αρχή επικαλείται την ολοκλήρωση μελετών, καλεί όλους για διαβούλευση αλλά δυστυχώς η απραξία, η καθημερινότητα και ο ρεαλισμός αποδεικνύει ότι η συνταγή που επέλεξε ο κος Καλογιάννης δεν είναι ούτε πετυχημένη ούτε και αποτελεσματική .

 

Είναι αλήθεια ότι οι δημότες μας, ξέρουν να κάνουν υπομονή και να δίνουν χρόνο στους τοπικούς άρχοντες. Εδώ και καιρό όμως έχει φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο με τα θανατηφόρα δυστυχήματα συμπολιτών μας να πυκνώνουν . Ο κίνδυνος που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής της οδού Βόλου και της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου είναι μέρος της καθημερινότητάς τους, και ο φόβος κυριαρχεί. Η Δημοτική Αρχή απούσα και εδώ αναλώνεται σε ευχολόγια και στο τι θα πρέπει να γίνει.

Για τους λόγους αυτούς και όχι μόνο δήλωσα ότι ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απολογισμός ντροπής και λύπης! Καθημερινά ζουν τον εφιάλτη οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου,της οδού Βόλου, της Περιφερειακής Τρικάλων στο ύψος του νέου Κοιμητηρίου, στη Νέα Σμύρνη με τις γραμμές του τρένου δίπλα στα σπίτια και στην συνοικία της Χαραυγής αλλά και της Ανθούπολης όπου η διέλευση βαρέων οχημάτων είναι ρουτίνα αδυσώπητη εξαιτίας του Τελωνείου.

Όχι δεν πρέπει να περιμένουμε μελέτες κύριε Δήμαρχε. Πρέπει να δράσουμε σήμερα. Να μπούνε καλαίσθητα κάγκελα όπου έχουν σημειωθεί τα τροχαία ή όπου αλλού χρειάζεται κατά μήκος των οδών μέχρι τις διαβάσεις για να προστατευθούν οι πεζοί και οι υπερήλικες και από δικά τους σφάλματα. Εμείς πρέπει να προστατέψουμε όσο μπορούμε ανήλικους και ηλικιωμένους. Πιο συχνά, πιο πυκνά σημεία διαβάσεων όπου χρειάζεται και τοποθέτηση φαναριών όπου σας έχουμε τονίσει με παρεμβάσεις. Η Δημοτική Αστυνομία να αναλάβει δράση και στην περιφέρεια της πόλης αλλά και στις συνοικίες χωρίς να αναλώνεται μόνο στο παραδοσιακό έργο στο κέντρου. Πολλά μπορούν να γίνουν από αύριο κιόλας γιατί έχουν χαθεί πολλά χρόνια και δυστυχώς πολλές ζωές .

Σας προτείνω στη συνεδρίαση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα αυτό των τροχαίων ατυχημάτων να συζητηθεί γιατί οι δημότες το απαιτούν και το έχουν αναδείξει οι ανθρώπινες ζωές που χαθήκανε».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας