Την Τρίτη η λύση του ΟΣΕ για τις σιδηροδρομικές γραμμές στη Λάρισα

Ερώτηση σχετικά με το ζήτημα λειτουργίας των σιδηροδρομικών γραμμών, που διαπερνούν την πόλη της Λάρισας, ζητώντας να πληροφορηθεί τις ενέργειες της δημοτικής αρχής και τα αποτελέσματα αυτών έθεσε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο καθώς όπως είπε «ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης δεσμεύτηκε σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο στις 21 Φεβρουαρίου, ότι σε 1,5 μήνα  θα υπάρχει το πόρισμα για το τι θα πράξει ο ΟΣΕ όσον αφορά  τα άμεσα μέτρα που θα ληφθούν από τον ΟΣΕ για την ασφαλή διέλευση από τις γραμμές».

Ο κ. Καλογιάννης ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους του ΟΣΕ ενώ την ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι θα υπάρξει σύσκεψη για όλα αυτά τα ζητήματα και τόνισε ότι «έχει έρθει ένα έγγραφο από την μεριά του ΟΣΕ, το οποίο έβαζε ως στόχευση για την λύση του προβλήματος 6 ως 8 μήνες με πολύ μεγάλη σαφήνεια, περιγράφοντας ότι ταυτόχρονα θα υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης στους νέους ανθρώπους για τους κινδύνους που κρύβει η είσοδος σε μια περιοχή που ίσως είναι και ηλεκτροφόρα». «Αυτό που απομένει είναι η πίεση προς τον ΟΣΕ και η παρακολούθηση του προβλήματος για την ολοκλήρωση της σωστής λύσης και της ασφάλειας που πρέπει να υπάρχει» υποστήριξε ο κ. Καλογιάννης.

Παράλληλα ο δήμαρχος Λαρισαίων ανέφερε ότι προφορικά ο ΟΣΕ εκτός των λύσεων της υπογειοποίησης ή της παράκαμψης, πρότεινε προφορικά τοιχοποιία και περίφραξη.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο πρώην δήμαρχος κ. Κώστας Τζανακούλης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά «ο ΟΣΕ με την τρίτη λύση ρίχνει την μπάλα στην κερκίδα, αυτή είναι η τακτική του ΟΣΕ γενικότερα. Επειδή δεν θα κάνουν τίποτα ας βρουν ένα τρόπο να κάνουν μια ασφαλή περίφραξη, τουλάχιστον στα κρίσιμα σημεία. Πιέστε τους την Τρίτη να αλλάξουν τους ελαστικούς τάπητες στις διαβάσεις, ειδικά στην Βόλου, δημιουργούνται προβλήματα».

Δείτε φωτογραφίες από την σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Της Χριστίνας Ανδρέου

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας