«Εξευτελίζουν γιατρούς και ασθενείς… εύγε!» – Μάριος Ξηρομερίτης για επίσκεψη Ξανθού και εγκαίνια ΤΟΜΥ στη Λάρισα

Ο Λαρισαίος γιατρός και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος σχολιάζει με καυστικότατο τρόπο την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Λάρισα για τα εγκαίνια της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στην πόλη μας.

Δείτε τι γράφει ο Μάριος Ξηρομερίτης:

«Εξευτελίζουν τους γιατρούς και τους ασθενείς… εύγε!!! Τριτοκοσμική σύμβαση για τους οικογενειακούς γιατρούς στη νέα Πρωτοβάθμια Υγεία (ΠΦΥ) προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το Υπουργείο Υγείας. Ο εμπαιγμός και ο εξευτελισμός των επιστημόνων στη χώρα μας (όχι μόνο του ιατρικού κλάδου) οδηγεί στη μαζική φυγή και η οικονομική μετανάστευση είναι μονόδρομος και επιβεβλημένη- επιτακτική ανάγκη!

Καθημερινά συνάδελφοι από ολόκληρη την χώρα εγκαταλείπουν την καριέρα τους και τις περισσότερες φορές την οικογένειά τους για να «διαφύγουν» σε κράτη όπου το σύστημα Υγείας σέβεται και τον λειτουργό και περισσότερο τον άρρωστο!
Το Εθνικό σύστημα Υγείας καταρρέει κάθε μέρα και βυθίζεται σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα σύμφωνα με τους παγκόσμιους οργανισμούς! Τα νοσοκομεία μας στενάζουν κάτω από τις περικοπές των δαπανών και την μείωση των προϋπολογισμών τους και οι ασθενείς απολαμβάνουν τις ουρές αναμονής σε ένα σύστημα που προσφέρει ολοένα και λιγότερα, με άσχημες συνθήκες και χωρίς ποιότητα !

Το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση είναι να δημιουργήσει νέες «δομές» ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΤΟΜΥ) για να βολέψει τους νέους χαμηλόμισθους επαίτες-ΙΑΤΡΟYΣ προς ΑΓΡΑ ΨΗΦΩΝ ! Οι διορισμοί πείνας και το κομματικό κράτος καλά κρατούν και φυσικά τα κομματικά στελέχη αρέσκονται να βγάζουν συμπαθητικές φωτογραφίες εγκαινίων!»

Μάριος Ξηρομερίτης
Χειρουργός Ουρολόγος – ιατρός

Δείτε επίσης

Βρείτε μας