Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε την πρώτη ΤΟΜΥ στη Λάρισα (φωτορεπορτάζ)

Την πρώτη ΤΟΜΥ ( Τοπική Μονάδα Υγείας) στη Λάρισα εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η οποία βρίσκεται στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου και στεγάζεται στο πολιτιστικό κέντρο.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του πριν τα εγκαίνια ανέφερε ότι «είναι ένα μεγάλο στοίχημα και θεωρούμε ότι καλύπτουμε ένα σημαντικό κενό που είχε το εθνικό σύστημα υγείας στην ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας στα αστικά κέντρα. Προσθέτουμε μια νέα φιλοσοφία και μια νέα αντίληψη που δεν δίνει βάρος στην θεραπεία αλλά κυρίως δίνει έμφαση στην πρόληψη και στην αγωγή υγείας «.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι » το 80% των γιατρών που έχουμε προσλάβει είναι κάτω των 4ο ετών και με την στελέχωση τους θα μπορούν να προσφέρουν ποιοτική φροντίδα στον κόσμο».

Ο υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό και να περιηγηθεί στους χώρους της τοπικής μονάδας υγείας ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος της 5ης ΔΥΠΕ Θεσσαλίας κ. Νέστορας Αντωνίου.

Στη Λάρισα μέσα στο 2018 θα λειτουργήσουν 4 ΤΟΜΥ, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει συνολικά 9 ΤΟΜΥ στο Νομό.

Στις ΤΟΜΥ θα υπάρχουν παθολόγοι, παιδίατροι, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και κοινωνικοί λειτουργοί.

Στον Αγιο Γεώργιο Λάρισας η πρώτη ΤΟΜΥ λειτουργεί με έναν παθολόγο και πλήρη την υπόλοιπη επιστημονική ομάδα και μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται η πλήρης στελέχωση με το σύνολο των ιατρών.

 

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του υπουργού

Φωτό: Πάολα Μπανάκα

Δείτε επίσης

Βρείτε μας