Ο Ρουβίκωνας στο Υπουργείο Οικονομικών – έφτασαν μέχρι την πόρτα του υπουργού (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

«Ντου» της ομάδας Ρουβίκωνα στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Σύμφωνα, μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες, τα μέλη του Ρουβίκωνα κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την πόρτα του υπουργού.

Πέταξαν τρικάκια καταγγέλλοντας «τα φοροληστρικά υπουργεία» και κατάφεραν να εξαφανιστούν χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή.

Σε κείμενό τους που ανέβασαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώνουν ότι έκαναν την εισβολή, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και τα μέτρα εναντίον των κατώτερων στρωμάτων:

«Βρεθήκαμε εδώ(φτάνοντας μέχρι το γραφείο του Υπουργού Τσακαλώτου)-για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση. Απέναντι στην καινούρια φοροληστρική λαίλαπα, στη πρωτοφανή επίθεση του δικαιώματος της απεργίας και της στέγασης, οφείλουμε να αντιπαρατάξουμε πρωτοφανή αντίσταση. Πολύπλευρη και πολυμέτωπη άγρια ταξική πάλη που θα καταστήσει τις βουλές της ανενεργές. Επίθεση σε κάθε ιμάντα που μεταβιβάζει αυτή την απάνθρωπη πολιτική, είτε εκείνοι συνδέονται με τα υψηλότερα των εξουσιαστικών κλιμακίων, είτε με τα χαμηλότερα που καλούνται να διεκπεραιώσουν τη βρώμικη δουλειά, όπως συμβαίνει με τους συμβολαιογράφους που σκέφτονται να συμμετάσχουν στους πλειστηριασμούς».

Αναφέρονται στο ζήτημα της απεργίας, αλλά και στους πλειστηριασμούς απειλώντας πως «Κάθε συμβολαιογράφος που εντάσσεται στη λίστα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αυτομάτως εντάσσεται και στη δική μας λίστα. Όπου και αν βρίσκεται, όποιος και αν είναι. Θα τον ξετρυπώσουμε και θα’ναι ντάλα μεσημέρι».Λίγη ώρα μετά την «εισβολή», τα μέλη του Ρουβίκωνα έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από το περιστατικό.

 Πηγή: cnn.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας