Η μνημειώδης επιστολή παραίτησης του Τζίμη Πανούση από την Εθνική Τράπεζα

Τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε ως καλλιτέχωνη, ωστόσο, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο Τζίμης Πανούσης για ένα σύντομο διάστημα πέρασε και από την Εθνική Τράπεζα. Ως υπάλληλος…

Τη δεκαετία του ’80, ο Τζίμης Πανούσης εργάστηκα για λίγο στην Εθνική Τράπεζα, ωστόσο, σύντομα παραιτήθηκε από τη θέση του. Γιατί απλά δεν του ταίριαζε η συγκεκριμένη δουλειά. Και φυσικά παραιτήθηκε με τρόπο θεαματικό, στέλνοντας στη Διεύθυνση μια επιστολή μνημείο ειρωνείας.

Μέσα σε λίγες γραμμές, ο Πανούσης σατίρισε σχεδόν όλη την κοινωνία της εποχής.

«Προς τη διοίκησιν της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος

Διεύθυνση Διοικητικού

Τμήμα Προσωπικού

Κύριε Διοικητά,

Λαμβάνω την τιμήν να παρακαλέσω Υμάς όπως εγκρίνητε την παραίτησίν μου εκ της Τραπέζης δια τους κάτωθι αναφερόμενους λόγους:

Παρότι είμαι ταλαντούχος ηθοποιός αρνούμαι να συνεχίσω να παίζω τον ρόλο του υπαλλήλου στη μέγαλη φίλη του Ελληνικού λαού την Εθνική Τράπεζα (όπως λέμε π.χ Εθνικό Θέατρο,Εθνική Πινακοθήκη, Εθνικοσοσιαλισμός κ.λ.π).
Η μέχρι τώρα προνομιούχα εργασία μου εις την Διοίκησιν της Έθνικής Τράπεζας στο τμήμα Συμφωνιών Ανταποκριτών Εξωτερικού δεν ήταν πάρα ένας ρόλος κομπάρσου στην καλοστημένη παράσταση των μεγαλοκεφαλαιούχων μετόχων πάνω στην πλάτη του Ελληνικού λαού (για λεπτομέρειες βλέπε γερή πολιτική ανάλυση Αντρέας Παπανδρέου, Χαρίλαος Φλωράκης, Ερυθρές Ταξιαρχίες κ.λ.π).
Δεν ξέρετε πόσο θα σταναχωρηθώ που θα σταματήσω να συμφωνώ(;) εκατοντάδες πανέμορφους αριθμούς επί 8 ώρες ημερησίως και να αμοίβωμαι τόσο πλουσιοπάροχα με το υπέρογκο ποσό των Δρχ. 10.683 – μηνιαίως.Δυστυχώς όμως μου λείπει το μεγαλύτερο προσόν για ένα τραπεζοϋπάλληλο (που πας κύριε χωρίς μέσο;)
Δεν κάνατε δεκτή αίτηση μου για άδεια άνευ αποδοχών πράγμα που δεν με απασχολεί και πολύ διότι ο πατέρας μου είναι βασικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και όποτε θελήσω μπορώ να επανέλθω κατόπιν βεβαίως αδιάβλητου διαγωνισμού και
Αρνούμαι να είμαι μισθωτός σκλάβος (μπράβο ρε μάγκα!).
Μετά σεβασμού,

Ο αιτών

Τζίμης Πανούσης»

Πηγή:  iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας