Πόσοι επισκέφθηκαν το Πάρκο των Ευχών; Η σύγκριση με το Μύλο των Ξωτικών

Το νούμερο των επισκεπτών στο Πάρκο των Ευχών και η σύγκριση με το Μύλο των Ξωτικών…

Από χθες τα γειτονάκια μας οι Τρικαλινοί «πανηγυρίζουν» για το νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας που σημειώθηκε κατά τη φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο στον 7ο Μύλο των Ξωτικών: 1.122.345 επισκέπτες είναι το νούμερο που δόθηκε στη δημοσιότητα και κάπως έτσι τα Τρίκαλα φιγουράρουν ως ο πλέον δημοφιλής χριστουγεννιάτικος προορισμός στην Ελλάδα.

Στη Λάρισα πάλι άπαντες αναγνωρίζουν ότι έγινε φέτος μια καλή αρχή με τη δημιουργία για πρώτη φορά στο Αλκαζάρ του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου των Ευχών. Με τις όποιες ατέλειες και τα λάθη που αναπόφευκτα γίνονται πάντα την πρώτη χρονιά που στήνεται ένα τόσο μεγάλο project όπως είναι ένα θεματικό πάρκο, η ουσία είναι πως η πόλη μας μπήκε στο «χάρτη» των χριστουγεννιάτικων προορισμών και μάλιστα για τα καλά!

Και μπορεί από το δήμο Λαρισαίων να μην έχει ανακοινωθεί επισήμως το νούμερο των επισκεπτών που πέρασαν από το Πάρκο των Ευχών, ωστόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Νταής που ήταν ουσιαστικά και η «ψυχή» του Πάρκου, σε τηλεοπτική του εμφάνιση πέταξε ένα νούμερο… Τον «τσίγκλισε» αρκετά και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης στον Astra («οι Τρικαλινοί είχαν 1.122.345 επισκέπτες, εσείς στη Λάρισα πόσους; Έστω κατά προσέγγιση…») οπότε ο Νταής παρόλο που τόνισε πολλάκις πως δεν είναι εύκολο να μετρήσεις τόσες χιλιάδες επισκεπτών, με τα πολλά έκανε λόγο για περίπου 630.000 επισκέπτες! Pas mal…Και που να ‘χαμε και εδώ στη Λάρισα αυτό το φωτοκύτταρο των Τρικαλινών, να μπαινοβγαίνει κόσμος και να «γράφει» το κοντέρ!

Πάντως πρώτη χρονιά και να περάσουν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές, αν μη τι άλλο μιλάμε για μεγάλη επιτυχία του Πάρκου των Ευχών. Δείχνει πως είναι κάτι που όλοι θέλαμε και έλειπε από τη Λάρισα, με το στοίχημα πλέον να είναι κάθε χρόνο να παρουσιάζεται καλύτερη δουλειά και να μας έρχονται ολοένα και περισσότεροι από όλη την Ελλάδα εκεί στο Αλκαζάρ. Άλλωστε και τα Τρίκαλα ξεκίνησαν δειλά-δειλά μέχρι να φτάσουν το εκατομμύριο… Τόσα χρόνια «βομβαρδίζουν» το πανελλήνιο με την προβολή του Μύλου των Ξωτικών, φέτος π.χ. από το Νοέμβριο στην Αθήνα παντού στις στάσεις του Μετρό έβλεπες διαφήμιση, τι άλλο; Το Μύλο των Ξωτικών!

Για σκεφτείτε αν δεν υπήρχε το Πάρκο των Ευχών που κράτησε στην πόλη το μεγαλύτερο όγκο των οικογενειών από όλο το νομό Λάρισας, πόσο μεγαλύτερο νούμερο θα έπιαναν οι γείτονες στο Μύλο; Άντε και του χρόνου!

Β.Β.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας