Λεβέντης από Ελασσόνα: Θα αγωνιστούμε για να μην περάσει η συμφωνία CETA (ΦΩΤΟ)

Σύμμαχοι του κτηνοτροφικού κόσμου που καταρρέει από τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο, δήλωσαν από την Ελασσόνα ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ο βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης που «όργωσαν» όλη την περιοχή για να ενημερωθούν και να αναδείξουν τα θέματα τους.

«Κινδυνεύουμε να είμαστε μειονότητα σε μια περιοχή που ζει από την αιγοπροβατοτροφία» ανέφεραν στον Βασίλη Λεβέντη και το Γιώργο Κατσιαντώνη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας και ο τυροκόμος και γνώστης των ζητημάτων της κτηνοτροφίας Ζήσης Γιώτσας, επισημαίνοντας τις συνέπειες της υποβάθμισης της φέτας που μέχρι πρότινος αποτελούσε κόσμημα στα ράφια του καταναλωτή.

Τόνισαν πως οι τιμές στο γάλα που αποτελεί το κύριο συστατικό της φέτας κατά 90% είναι συνεχώς καθοδικές αφού από 1,45 λεπτά που ήταν πρόπερσι, φέτος μετά βίας φτάνει τα 90 λεπτά.

«Θα κάνουμε πόλεμο για να μην περάσει η συμφωνία CETA στη Βουλή, εμείς έχουμε πει ήδη ότι θα την καταψηφίσουμε» δήλωσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και ο Βουλευτής Λάρισας με το Νίκο Παλάσκα να επικροτεί τη δυναμική υποστήριξη και αλήθεια των δύο πολιτικών αφού κανείς άλλος πολιτικός αρχηγός όπως είπε δεν έδωσε καμία απάντηση για το τι θα πράξει, όταν τεθεί το ζήτημα του πλέον εμβληματικού προϊόντος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε το υψηλό κόστος παραγωγής με τους δύο κτηνοτρόφους να τονίζουν την απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται λέγοντας ότι «έχουμε πνιγεί στα δάνεια και όχι στις καταθέσεις», αλλά και η ανεπάρκεια των ελέγχων λόγω έλλειψης προσωπικού. Βασικό ζήτημα ήταν και το θέμα των μηδαμινών αποζημιώσεων από τον καταρροϊκό πυρετό του 2014 που «ξεκλήρισε 6.000 πρόβατα στη Θεσσαλία, αλλά δεν καταγράφηκαν τα δείγματα ποτέ γιατί οι υπηρεσίες υπολειτουργούσαν» ανέφερε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων.

Έμφαση δόθηκε και στο ζήτημα των εκκρεμοτήτων που  υπάρχει στις εξισωτικές αποζημιώσεις για τα βοσκοτόπια, με τον Βασίλη Λεβέντη και το Γιώργο Κατσιαντώνη να δηλώνουν έτοιμοι για παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να μπει «φρένο» στον αλόγιστο αφανισμό του πρωτογενούς τομέα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και ο βουλευτής Λάρισας επισκέφτηκαν και μία από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις εμπορίας κρεάτων, όπου μιλώντας με τον ιδιοκτήτη και Πρόεδρο Γιώργο Κασσίδη συμφώνησαν ότι σε μια χώρα που είναι τρίτη σε παραγωγή αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων στην Ευρώπη, θα πρέπει να δίνονται κίνητρα ανάπτυξης από την Πολιτεία.

«Παλεύουμε να ανταπεξέλθουμε στα υπέρογκα έξοδα, και ταυτόχρονα να είμαστε ανταγωνιστικοί στις τιμές των ποιοτικών προϊόντων που εξάγουμε, αλλά το κράτος δεν μας στηρίζει» επισήμανε ο Γιώργος Κασσίδης αναφερόμενος και στη μελέτη που κατέθεσε για να επενδύσει σε καινούρια γραμμή τεμαχισμού, που όπως είπε έμεινε ακόμη στα χαρτιά….

Ο Βασίλης Λεβέντης και ο Γιώργος Κατσιαντώνης τόνισαν ότι θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους η κωλυσιεργία της κυβέρνησης απέναντι στο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων να ενταχθούν σε επιχειρησιακά προγράμματα , αντιθέτως επισήμαναν ότι θα πρέπει να υπάρξει εξωστρέφεια που είναι σημαντική για την οικονομία. Αμέσως μετά επισκέφθηκαν και τα σφαγεία της περιοχής, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του από τον ιδιοκτήτη του Σάκη Κασσίδη, για να δουν τη διαδικασία τεμαχισμού και μεταποίησης και να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους.

Νωρίς το απόγευμα περιόδευσαν σε χωριά της Ελασσόνας, όπου στο πέρασμα τους από την Ολυμπιάδα και το Δρυμό, έλαβαν τις θετικότερες εντυπώσεις από αγρότες, κτηνοτρόφους και καπνοπαραγωγούς που όπως είπαν χαρακτηριστικά «έχουμε στο πλευρό μας καθημερινά το Γιώργο Κατσιαντώνη, σύμμαχο στα προβλήματά μας, θεωρούμε μέγιστη τιμή που για πρώτη φορά ένας πολιτικός αρχηγός δε μένει στις πόλεις… αλλά στέκεται δίπλα μας με το να επισκέπτεται τα χωριά μας».

Νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και ο Βουλευτής Λάρισας επισκέφθηκαν τον μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ Χαρίτωνα όπου συνομίλησαν για το ρόλο της εκκλησίας στα δρώμενα της χώρας με το Βασίλη Λεβέντη να δηλώνει πως «δεν πρέπει ο Έλληνας να χάνει την επαφή με την πίστη, με τη θρησκεία, η εκκλησία πρέπει να θέτει τη γνώμη της και να την υπερασπίζεται σε ζητήματα που την αφορούν, όπως η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας