Τούρκος ποδοσφαιριστής της Γαλατασαράι μηνύει την Samsung για το S8

O Σελτζούκ Ινάν υποστηρίζει πως είχε κατοχυρώσει το λογότυπο για τον εαυτό του, το οποίο όπως υποστηρίζει καπηλεύεται ο τεχνολογικός κολοσσός για το νέο του μοντέλο

Η Samsung λάνσαρε το νέο διαμάντι της κινητής τηλεφωνίας, τη ναυαρχίδα της στα έξυπνα κινητά, η οποία φυσικά πήρε το όνομα S8. Ωστόσο, στη Νότιο Κορέα δεν υπολόγιζαν πως το λογότυπο S8 είχε κατοχυρώσει ήδη παίκτης της Γαλατασαράι. Ο Σελτζούκ Ινάν μήνυσε τον τεχνολογικό κολοσσό για τη χρήση του S8, ζητώντας από την εταιρία αποζημίωση 100.000 τουρκικών λιρών, ήτοι 25.400 δολάρια.

Ο Ινάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, κατοχύρωσε για τον εαυτό του το λογότυπο S8, στο τουρκικό ινστιτούτο δικαιωμάτων πριν από τέσσερα χρόνια. Η πρακτική αυτή είναι γνωστή στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο για παράδειγμα έχει κατοχυρώσει για τον εαυτό το «QR7» ή ο Ρικάρντο Καρέσμα το «Q7».

«Ο εναγόμενος δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το μπραντ που δεν διαφέρει σε τίποτα από τον πελάτη μου» σημειώνει ο δικηγόρος του παίκτη, που ζητά από τη Samsung να σταματήσει τη διάθεση των κινητών της τηλεφώνων (υποθέτουμε στην τουρκική  και μόνο αγορά) μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πηγή: news247

Δείτε επίσης

Βρείτε μας