Σε δίκη για κακούργημα ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο Ανδρέας Μαρτίνης, η σύζυγός του και ένας ακόμη κατηγορούμενος, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της γερμανικής εταιρείας Hospitalia International, εταιρείας ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, για μίζες στην προμήθεια υλικού για το «Ερρίκος Ντυνάν».

Το βούλευμα (αριθμός 2190/2017) παραπέμπει σήμερα του τρεις κατηγορουμένους για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά ποσό 3,1 εκατ. μάρκων, το οποίο φαίνεται να είχε «δωρίσει» η γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια του «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο πρώην επικεφαλής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω βεβαρημένης υγείας, αφού τον περασμένο Αύγουστο αποφυλακίστηκε μετά από 15μηνη κράτηση, αφού τον επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του).

Υπενθυμίζεται ότι την παραπομπή του 75χρονου άνδρα είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας Εφετών, Γρηγόρης Πεπόνης, στις αρχές του μήνα για το αδίκημα της απάτης που αφορά την υπόθεση των δωρεάν νοσηλίων επιφανών πολιτών στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»

Σε αυτή την υπόθεση ο κ. Μαρτίνης φέρεται να ενεργούσε μόνος του, αποφασίζοντας ο ίδιος εξ ολοκλήρου για το ποιος θα νοσηλευόταν και με ποιο κόστος, τακτική που ζημίωσε το ίδρυμα με ποσό περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: efsyn

Δείτε επίσης

Βρείτε μας