Με νέο «Κιλελέρ» προειδοποιούν οι αγρότες της Ηλείας

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες των παραλιμνίων κοινοτήτων  αναφορικά -όπως δηλώνουν- με τις διάφορες «φήμες» που κυκλοφορούν, και το ενδεχόμενο να βρεθούν χωρίς χωράφια στις πρώην λίμνες Αγουλινίτσας και Κάστας Κατακόλου.

 

Ως γνωστόν λήγει η προθεσμία και επίκειται η δημοπράτηση των εκτάσεων που καλλιεργούνται επί σειρά ετών από τους αγρότες της περιοχής. Πρόσφατα η Ομάδα Παραγωγών έθεσε το συγκεκριμένο θέμα στον Υπουργό και ζήτησε να παραμείνουν τα χωράφια στους αγρότες, γιατί εκτός από το ότι θα ζημιωθούν οι ίδιοι εάν χάσουν τα χωράφια τους, θα ζημιωθεί και ο νομός γιατί θα χαθεί σημαντικό ποσοστό των καλλιεργειών.

Μάλιστα για το θέμα έχουν προηγηθεί δυο συναντήσεις αγροτών στο Καλλίκωμο, και μια συνάντηση στο Δημαρχείο Κρεστένων όλων των προέδρων των παραλιμνίων κοινοτήτων με τον Δήμαρχο κ. Σάκη Μπαλιούκο, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις και να συγκροτηθεί επιτροπή για να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις που θα υποβληθούν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου, αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τις των εκτάσεις της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας και της Κάστας Κατακόλου…

Πάντως έως τώρα ο Υπουργός φαίνεται πως βλέπει θετικά το θέμα και ζήτησε να συγκροτηθεί μία επιτροπή και να γίνει εκ νέου ραντεβού, στο οποίο θα του καταθέσουν τις προτάσεις τους, έτσι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

«Εμείς που έχουμε  τις υποδομές  μας και καλλιεργούμε χρόνια, θέλουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας. Διαφορετικά δεν έχουμε λόγω ύπαρξης  στα χωριά μας» τονίζουν οι αγρότες των παραλιμνίων κοινοτήτων Καλλικώμου και Άνω Σαμικού. Θα πάμε και στην  Αθήνα και θα επιμείνουμε να γίνει τροποποίηση του νόμου έτσι ώστε τα χωράφια να μην βγουν σε δημοπρασία! Ας γίνει στην έσχατη περίπτωση και νέο «Κιλελέρ», στην Ηλεία αυτή τη φορά.

Πηγή:  patrisnews.com

Δείτε επίσης

Βρείτε μας