Παπακώστα: Ήταν έτοιμος να την διαγράψει ο Μητσοτάκης τη νύχτα

Ένα βήμα πριν τη διαγραφή έφτασε η Κατερίνα Παπακώστα με αφορμή τα όσα είπε στην Ολομέλεια λίγο μετά την σφοδρή σύγκρουση του Πάνου Καμμένου με τον Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή.

«Έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο» είπε η βουλευτής της Β΄ Αθήνας, ενώ τόνισε ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Ο έμπειρος Πάνος Καμμένος που είδε τι συμβαίνει, την κάλεσε να συμμετάσχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που είναι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο πήρε αμέσως το λόγο και ξεκαθάρισε πως «κανένας και καμία βουλευτής της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή» και πρόσθεσε πως αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου.

Αμέσως στην γαλάζια ηγετική ομάδα σήμανε κόκκινος συναγερμός αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που η Κατερίνα Παπακώστα θόλωνε την γραμμή της ΝΔ, όπως έλεγαν πηγές του Μοσχάτου. Εξάλλου είχε προηγηθεί και άλλο περιστατικό τον περασμένο Μάρτιο με πρωταγωνιστή πάλι τον Άδωνι Γεωργιάδη που τις είχε στοιχίσει την θέση από αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως – μίλησε και με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ -και ζήτησε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Με την Κατερίνα Παπακώστα μίλησε στενός συνεργάτης του πρόεδρου της ΝΔ και, σύμφωνα με πληροφορίες, της μεταφέρθηκε πως αν δεν έκανε διορθωτική κίνηση, το επόμενο βήμα θα ήταν η διαγραφή.

Η βουλευτής της Β΄ Αθήνας προχώρησε σε δήλωση, ενώ στον πρωινό καφέ σήμερα στο Μοσχάτο θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα Παπακώστα. Μέχρι αυτή την ώρα φαίνεται να επικρατεί η εισήγηση να μην πάρει ο πρόεδρος της ΝΔ δραστικά μέτρα, αφού υπήρξε δήλωση.

Σε αντίθετη περίπτωση η ΝΔ θα τραβήξει τα βλέμματα ανοίγοντας εσωκομματική κουβέντα, ενώ θα άνοιγε διάπλατα το δρόμο η ίδια να μετακινηθεί ακόμα και στο κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Στο Μοσχάτο υπάρχει δυσφορία αφού όπως λένε οι ίδιες πηγές η Κατερίνα Παπακώστα θα μπορούσε να πει στην κοινοβουλευτική ομάδα οτιδήποτε ήθελε που συνεδρίαζε την ίδια ώρα.

Ολόκληρη η διευκρινιστική δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα

Η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με αφορμή το «θέμα» που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί, αναιτίως, σε συνέχεια της τοποθέτησής της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις» προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:

Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν,

δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω,

τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής.

Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές.

Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου.»

Πηγή: real.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας