Η Ιατρική Σχολή στη Λάρισα γίνεται…ροζ – Εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού». Στόχος της καθιερωμένης ενημερωτικής καμπάνιας, είναι να επικοινωνήσουμε και φέτος στο σύνολο του πληθυσμού, και ιδίως στις γυναίκες, τη σημασία της σωστής πρόληψης και της έγκαιρης θεραπείας.
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μία από τις συχνότερα εμφανιζόμενες μορφές καρκίνου παγκοσμίως και είναι η πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων στο γυναικείο πληθυσμό, αν και, κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό, συναντάται και στους άντρες, σε αναλογία 1 έως 2 ανά 200 γυναίκες που εμφανίζουν τη νόσο.
Στην Ελλάδα περίπου 4.500 γυναίκες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο. Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες στην Ευρώπη θα νοσήσει από τη συγκεκριμένη νόσο κάποια στιγμή στη ζωή της. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό υπολογίζεται ότι είναι περίπου 1 στις 6, παρατηρείται, όμως, αυξητική τάση των περιστατικών .
Η γνώση και κατ’ επέκταση η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα για να αυξηθεί το ποσοστό έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας προς εμπέδωση στον γυναικείο ιδίως πληθυσμό της αξίας της ενημέρωσης και της πρόληψης, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 20.10.2017 και ώρα 19.00’ στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα τις ακόλουθες δράσεις:
1.Συμβολικός φωτισμός του κτιρίου της Ιατρικής Σχολής.
2.Διανομή στους παρακείμενους της Ιατρικής Σχολής πεζόδρομους ενημερωτικών φυλλαδίων και της ροζ κορδέλας-σύμβολο- για τον καρκίνο του μαστού από ομάδα εθελοντών.
3.Χορός zumba
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τα τμήματα Zumba και Zumba Kids του Αθλητικου τμήματος του Δήμου Λαρισαίων και του Μ.Ε.Σ Αγίου Θωμά με zumba instructor την Νατάσα Αλεξάνδρου.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας