Ο σκύλος που είχε σκοτώσει το αφεντικό του είχε καταναλώσει κρακ κοκαΐνης

Ένα Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ κατανάλωσε κρακ κοκαΐνης και στη συνέχεια σκότωσε τον ιδιοκτήτη του, στο Βόρειο Λονδίνο. Το περιστατικό έγινε τον περασμένο Μάρτιο και συγκλόνισε τη βρετανική κοινή γνώμη. Στις αρχές της ενώπιον του δικαστηρίου που εξετάζει την υπόθεση, ανακοινώθηκαν επισήμως τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ιδιοκτήτης του σκύλου ήταν ο 41χρονος Mario Perivoitos, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Μάρτιο στο σπίτι του στο Wood Green, του βόρειου Λονδίνου ενώ κινηματογραφούσε ένα ντοκιμαντέρ για τα ναρκωτικά για λογαριασμό του BBC.

Ο 41χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και στο λαιμό του, αφού το δάγκωμα του Major, του δημιούργησε μία εκτεταμένη αιμορραγία.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο Nicholas Carmichael που έκανε τις τοξικολογικές εξετάσεις,  στα ούρα του σκύλου ανιχνευτήκαν υψηλά επίπεδα κοκαΐνης και μορφίνης.

«Ο σκύλος είχε ξεκάθαρα καταναλώσει κοκαΐνη, και είτε την έφαγε είτε την εισέπνευσε μέσω του καπνού, είναι πιθανό να ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε στη συμπεριφορά του αυτή», είπε ο Carmichael.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο. ο Perivoitos φαίνεται να έπαθε επιληπτική κρίση την ώρα που κινηματογραφούσε, πιθανότατα από χρήση ναρκωτικών.

Ο ιατροδικαστής, Andrew Walker υποστήριξε ότι ο σκύλος πιθανόν είχε φάει κάποιο χαπάκι κοκαϊνης και επιτέθηκε στο αφεντικό του επειδή εξέλαβε το επιληπτικό συμβάν σαν προκλητική συμπεριφορά.

Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, στο σπίτι του 41χρονου βρίσκονταν τεχνικοί του BBC. Άμεσα κάλεσαν κάλεσαν ασθενοφόρο ενώ παράλληλα προσπάθησαν να τραβήξουν τον σκύλο από το λαιμό του Perivoitos.

Ο άτυχος άντρας είχε αναλάβει τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Drugs Map Britain».

Πηγή: cnn.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας