ΣΟΚ: Καταγγελία μητέρας για περιστατικό βίας σε οκτάχρονο

Σύμφωνα με την καταγγελία ένας ηλικιωμένος παππούς άλλου αγοριού γρονθοκόπησε τον γιο της

Μητέρα που πήγε στην παραλιακή πλατεία της Σητείας με τα δύο παιδιά της την Πέμπτη (24/8), καταγγέλλει ότι ο ένας της γιος 8 ετών, έπεσε θύμα βίας από ηλικιωμένο άνδρα.

Σύμφωνα με την καταγγελία την οποία η μητέρα ανάρτησε στην σελίδα της στο facebook και κοινοποίησε στα Μέσα Ενημέρωσης, ο ηλικιωμένος ήταν πατέρας ενός άλλου παιδιού και χτύπησε με τόση βαναυσότητα τον γιό της που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Μάλιστα δημοσιοποίησε και σχετική ιατρική γνωμάτευση από το Νοσοκομείο Σητείας που μπορείτε να δείτε στην παραπάνω gallery.

Διαβάστε την καταγγελία της:

«21:30 χτες στην παραλιακή πλατεία της Σητείας. Συνοδεύω τα δύο παιδιά μου Κωνσταντίνο και Ιωάννα, 8 και 5 ετών. Μου ζητάνε να παίζουν στο άγαλμα της πλατείας, όπου συγκεντρώνονται παιδιά της ηλικίας τους. Τους δίνω την άδεια, αφού πρώτα έχω βρει ένα τραπέζι σε απόσταση 3 μέτρων από το άγαλμα παραλιακού καταστήματος.

Ενώ τα κοιτώ να παίζουν με τα υπόλοιπα παιδιά, παρατηρώ έναν ψηλό και ευτραφή άνδρα να κατευθύνεται προς τον Κωνσταντίνο, που έπαιζε με ένα αγοράκι. Στιγμές αργότερα ακούω το παιδί μου να ουρλιάζει, τρέχω στο σημείο ακριβώς πίσω από το άγαλμα όπου είναι αιμόφυρτος στο έδαφος. Σπεύδουν όλοι οι παρευρισκόμενοι στην πλατεία και με προτρέπουν να καλέσω την αστυνομία, διότι το παιδί είχε πέσει θύμα απίστευτης βιαιότητας, από αυτόν που προηγουμένως είχε πλησιάσει τα παιδιά.

Ο ίδιος φυσικά είχε τραπεί σε φυγή, παίρνοντας μαζί και τον εγγονό του, αλλά η αστυνομία τον σταμάτησε λίγο παρακάτω.

Σπεύσαμε με το παιδί μου στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ, που διαπιστώθηκε ότι έφερε βαθιές εκδορές στην στοματική του κοιλότητα, οι οποίες προκλήθηκαν από σφοδρά χτυπήματα.

Στην συνέχεια πήγαμε στο λιμεναρχείο, όπου ήταν και η αρμόδια αρχή, που κρατούσε τον δράστη.

Δεν υπήρχε κανείς αρμόδιος για να κινήσει τις διαδικασίες και περιμέναμε 2 ώρες για να έρθει η Υπολιμεναρχης.

Στο ενδιάμεσο ζήτησα νομικές συμβουλές από τον δικηγόρο μου, που με προέτρεψε να ζητήσω διαδικασία αυτοφώρου, λόγω της απίστευτης βιαιότητας.

Αυτό που αντιμετώπισα ήταν η απροθυμία των αρμοδίων υπαλλήλων, όπου προσπάθησαν να με μεταπείσουν υποβιβάζοντας το γεγονός.

Ταυτόχρονα ο ίδιος ο δράστης μου ζήτησε συγγνώμη και δικαιολογήθηκε ότι ενήργησε χάνοντας την ψυχραιμία του, διότι ο γιός μου έσπρωξε τον εγγονό του.

Υπάλληλοι του λιμενικού σώματος και δράστης, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να με αποτρέψουν να κινήσω τις νόμιμες διαδικασίες. Στην προσπάθειά του ο δράστης επικαλέστηκε ότι δεν είχε πουθενά να αφήσει τον εγγονό του και σε περίπτωση κράτησης, θα έπρεπε να τον έχει μαζί του.

Οι λιμενικοί υπάλληλοι θεώρησαν σωστό να καλέσουν την εισαγγελική αρχή επαναλαμβάνοντας τις δικαιολογίες του θύτη, ως εκ τούτου δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες του αυτοφώρου.

Φυσικά αφέθηκε ελεύθερος και τώρα η οικογένεια μου καλείται να κινήσει διαδικασίες, οι οποίες έπρεπε κινηθούν αυτεπάγγελτα.

Αναρωτιέμαι αν πραγματικά μπορούμε να είμαστε ασφαλείς, αν μπορούμε να υπολογίζουμε στην δικαιοσύνη και στον τρόπο, που αποδίδεται.

Αναρωτιέμαι αν η ηθική βλάβη που έχει υποστεί η οικογένεια μου, θα αποκατασταθεί ποτέ».

Πηγή: flashnews.gr

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας