Μετά το τροχαίο έβαλαν φανάρια, στο σημείο που σκοτώθηκαν οι δύο φοιτητές στα Χανιά

Στην τοποθέτηση φαναριών στην είσοδο του Πολυτεχνείου -στο σημείο του δρόμου όπου έχασαν τη ζωή τους δύο φοιτητές- προχωρά ο Δήμος Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν ετοιμάσει τη συγκεκριμένη μελέτη και στόχος είναι οι φωτεινοί σηματοδότες να τοποθετηθούν πριν από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου.

Η ανακοίνωση αυτή αυτή έρχεται μερικές μόλις ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο μιας 20χρονης φοιτήτριας αρχιτεκτονικής και ενός 19χρονου φοιτητή του Πολυτεχνείου.

Οι δύο νέοι είχαν βγάλει βόλτα τον σκύλο τους και βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο, το οποίο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και έπεσε πάνω τους.

Παράλληλα, θα προωθηθεί και η μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης για την παραχώρηση χώρου και την δημιουργία κυκλικού κόμβου στο ίδιο σημείο, έτσι ώστε να είναι ασφαλής η διέλευση των φοιτητών και πεζών και παράλληλα να μην μπορούν τα οχήματα να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο δήμαρχος Χανίων υπέβαλλε γραπτό αίτημα στην Περιφέρεια Κρήτης για την χρηματοδότηση των αναγκαίων απαλλοτριώσεων προκειμένου να κατασκευαστούν πεζοδρόμια στα σημεία του δρόμου που δεν υπάρχουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας