Οι διαρρήκτες χτυπούσαν τις αργίες!

Μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις ημέρες αργιών «χτυπούσαν» δυο Έλληνες διαρρήκτες στα σπίτια της Αμαλιάδας, όταν βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν! Τον περασμένο Μάιο και τον Ιούνιο, διέρρηξαν τρία σπίτια και προσπάθησαν να εισβάλλουν σε άλλα τρία χωρίς να τα καταφέρουν.

Ωστόσο, από τις δυο επιτυχημένες διαρρήξεις οι διαρρήκτες ηλικίας 18 και 32 χρόνων αποκόμισαν χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας τουλάχιστον 3.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών. Η δράση τους εξιχνιάστηκε από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφαλείας Ήλιδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

*** Τρύπωσαν στην αυλή του σπιτιού ενός 43χρονου σε περιοχή της Καστοριάς, άρπαξαν δύο ποδήλατα και επιχείρησαν να επιστρέψουν με αυτά στην πατρίδα τους δυο Αλβανοί ηλικίας 19 και 21 χρόνων, που είχαν περάσει παράνομα στην Ελλάδα. Όμως, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, οι οποίοι τους συνέλαβαν και τους προσήγαν στην Ασφάλεια, ενώ τα ποδήλατα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς κατηγορούμενοι για κλοπή.

 

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας