Γιόρτασαν τον «Κριτσμά» στη Χαρά

Ο Σύλλογος Γυναικών Χαράς διοργάνωσε την εκδήλωση «ΚΡΙΤΣΜΑΣ 2017″στην πλατεία του χωριού.

Η λέξη «Κριτσμάς» σε πολλούς είναι άγνωστη . Είναι ένα έθιμο που έρχεται από τα πολύ παλιά χρόνια όπου ο θερισμός τελείωνε με τον «Κριτσμά» το φαγοπότι με γλέντι που κρατούσε ως το πρωί. Είναι από μόνο του ένα πολιτιστικό γεγονός τεράστιας σημασίας που παλαιότερα μιλούσε στις ψυχές των ανθρώπων.

Αυτό το έθιμο ανέδειξε ο σύλλογος γυναικών Χαράς του Δήμου Κιλελέρ στις καινούργιες συνθήκες και στα καινούργια δεδομένα. Στην εκδήλωση, που έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλελέρ, παρουσιάστηκε το θεατρικό αναλόγιο «αναβίωση του Κριτσμά» από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ – θεατρική ομάδα Νίκαιας σε σκηνοθεσία Άκυ Μητσιούλη, εμφανίστηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Αγίου Γεωργίου του Δήμου Κιλελέρ και της Νεραΐδας Λάρισας υπό την διδασκαλία του χοροδιδασκάλου Ν. Αρσενίου.

Ακολούθησε γλέντι με τη λαϊκόδημοτική ορχήστρα του Σ. Μητρούλα. Παρευρεθήκαν οι αντιδήμαρχοι Σ. Σωτηρίου Χ. Τσιχίτας και Κ. Φιλιππούλης η δημοτική σύμβουλος Ζ. Ανυφαντή, οι πρόεδροι των ΤΚ Χαράς, Αγ. Γεωργίου και Κραννώνος Σ. Ανυφαντής, Γ. Νανούλη και Κ. Τσιαγκλάνης, η πρόεδρος Ελ. Γεωργοπούλου και το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Χαράς, τα προεδρεία των συλλόγων» Όμιλος Γυναικών Δήμου Κιλελέρ» και «Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Αγάπη» και πλήθος κόσμου.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας