Ασύλληπτο… Ανήρτησαν πανό και δίνουν αμοιβή σε όποιον σκοτώσει Ερντογάν και Πούτιν

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε έντονα σήμερα, εκδίδοντας διπλωµατική διακοίνωση, εκφράζοντας την διαμαρτυρία του για μια εγκατάσταση που έκανε μια καλλιτεχνική ομάδα μπροστά από την γερμανική καγκελαρία στο Βερολίνο, στην οποία ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απεικονίζεται ως δικτάτορας.

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στο Αμβούργο, για την σύνοδο κορυφής της G20, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι το θέμα καθίσταται ακόμη σοβαρότερο από την αδυναμία της αστυνομίας να επέμβει για την απομάκρυνση αυτής της εγκατάστασης.Εικόνες από το πρακτορείο Reuters έδειξαν ένα μαύρο αυτοκίνητο καλυμμένο με ένα ασπρόμαυρο πανό με εικόνες του Ερντογάν, του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ.

Το πανό ανέγραφε: «Θέλετε να κερδίσετε αυτό το αυτοκίνητο; Τότε σκοτώστε τον δικτάτορα».

«Η ανησυχία μας για το περιστατικό, που αποτελεί ένα παράδειγμα του αυξανόμενου ρατσισμού και ξενοφοβίας στην Γερμανία, διαβιβάστηκε στην γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα και στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω από διπλωματική νότα», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η Άγκυρα αναμένει από το Βερολίνο να λάβει μέτρα για την αποτροπή τέτοιων προκλητικών ενεργειών.

«Η έκφραση που χρησιμοποιείται στο πανό… αποτελεί μια άμεση υποκίνηση στην βία», υπογράμμισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η παράσταση ξεκίνησε την Δευτέρα από μια γερμανική κολεκτίβα με όνομα «Κέντρο για την πολιτική ομορφιά» που κινείται γύρω από τον φιλόσοφο και καλλιτέχνη Φίλιπ Ρουχ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Βρείτε μας