Τι κρίνουν ως απιστία οι άντρες και τι οι γυναίκες

Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση τα δύο φύλα αντιλαμβάνονται διαφορετικά την έννοια της απιστίας, αν και οι διαφορές αυτές εξαρτώνται και από την ηλικία ανδρών και γυναικών.

Όταν φιλάτε κάποιον με πάθος είναι απιστία; Για το 19% του ανδρικού πληθυσμού δεν είναι, όπως και για το 9% των γυναικών.

Δημοσκόπηση που διεξήχθη σε δείγμα πέντε χιλιάδες εθελοντών και παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», δείχνει πως, πολλοί απατούν τους συντρόφους τους χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

Τα δύο φύλα αντιλαμβάνονται διαφορετικά την έννοια της απιστίας, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση, ενώ οι διαφορές αυτές εξαρτώνται και από την ηλικία ανδρών και γυναικών.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς «Relate» και «Relationships Scotland» αποκαλύπτει ότι, σχεδόν δύο στους δέκα άνδρες και μία στις δέκα γυναίκες δεν θεωρούν ότι τα παθιασμένα γαλλικά φιλιά αποτελούν απιστία και επομένως δεν υπάρχει λόγος διαζυγίου ή χωρισμού.  Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που δεν θεωρούν απιστία την ανταλλαγή καυτών μηνυμάτων στο κινητό ή την αποστολή σέξι φωτογραφιών. Άλλοι πάλι θεωρούν απιστία ακόμη κι ένα φλερτ της στιγμής.

Για τα 2/3 των ζευγαριών, η σχέση δεν αντέχει αν κάποιος «παραστρατήσει» και η μόνη διέξοδος θα ήταν ο χωρισμός.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι:

-Το 19% των ανδρών θεωρεί ότι τα παθιασμένα φιλιά με αγνώστους είναι αποδεκτά. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι το 9%.

-Για το 11% των γυναικών και το 22% των ανδρών δεν αποτελούν απιστία οι εικονικές επαφές με ερωτικό περιεχόμενο μέσω των social media.

– Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η ηλικία παίζει ρόλο στο τι σημαίνει απιστία. Δηλαδή, οι πιο ζηλιάρηδες είναι τα άτομα, ηλικίας 16 έως 24 ετών. Για την ηλικιακή αυτή κατηγορία, το 41% θεωρεί ότι η απιστία είναι ακόμη κι ένα απλό φλερτ. Για τις υπόλοιπες ηλιακές κατηγορίες, το φλερτ θεωρείται απιστία για το 30% των ερωτηθέντων.

– Απιστία για το 9% των ατόμων ηλικίας 16 έως 24 ετών, θεωρείται το να βλέπει κάποιος χωρίς το ταίρι του πορνογραφικό υλικό.

– Το 20% των γυναικών θεωρεί πως όταν ο σύντροφός τους βλέπει πορνογραφικό υλικό μόνος του, τις απατά. Για τους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 11%.

 

Πηγή: pronews.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας