Εφαρμογή σας αποζημιώνει για τις καθυστερήσεις των πτήσεων!

Είναι γνωστό πως οι αεροπορικές εταιρείες είναι πρόθυμες να πληρώσουν αδρά σε περίπτωση που υπάρξουν σοβαρές καθυστερήσεις σε κάποιες πτήσεις, σε περίπτωση που πτήσεις ακυρωθούν ή αν χάσουν τις αποσκευές σας.

Αλλά τι πρέπει να κάνει κάποιος για να εκταμιευτούν τα λεφτά από το λογαριασμό της αεροπορικής και να φτάσουν στους επιβάτες. Πώς μπορεί να υπολογίσει κανείς ακόμα και την αποζημίωση που δικαιούται ή θα ήταν σωστό να πάρει.

Τη λύση στα παραπάνω ζητήματα μια startup με έδρα την Νέα Υόρκη, η Airhelp.

Πώς λειτουργεί όμως η συγκεκριμένη εφαρμογή;

Η Airhelp αυτόματα εντοπίζει τις καθυστερήσεις των πτήσεων, τις ακυρώσεις και αντίστοιχες δυσάρεστες εκπλήξεις για τις οποίες θα μπορούσε ο ταξιδιώτης να λάβει μια κάποια αποζημίωση. Αντί μάλιστα να στέλνει τους πελάτες να συμπληρώσουν πολυσέλιδες αναφορές ή να απαντήσουν σε έξυπνους αυτόματους τηλεφωνητές, η εταιρεία υπόσχεται να κάνει για εσάς όλη την διαδικασία και να κερδίσει την αποζημίωση για χάρη σας.

Με το πάτημα ενός κουμπιού της εφαρμογής, καταχωρείτε τα ταξίδια που αντιμετωπίσατε πρόβλημα τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε δίνοντας πρόσβαση στο Gmail, το TripIt, το Yahoo ή το Outlook είτε χειρωνακτικά. Η Airhelp με τη σειρά της διερευνά τις περιπτώσεις που δικαιούστε αποζημίωση και αναλαμβάνει να την διεκδικήσει για εσάς. Αφού κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και κερδίσει την αποζημίωση θα σας αποστείλει τα χρήματα –το 25% αυτών που είναι η αμοιβή της.

Μέχρι στιγμής η εφαρμογή λειτουργεί μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη αλλά η εταιρεία πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλες αγορές στο μέλλον.

Η startup άντλησε 12 εκατ. δολάρια χρηματοδότηση από επενδυτές υποσχόμενη να εξελίξει την τεχνολογία της. Μέχρι σήμερα η Airhelp έχει βοηθήσει σχεδόν 900.000 επιβάτες να διεκδικήσουν περί τα 85.000 εκατ. δολάρια αποζημιώσεις, ενώ το μέσο ποσό αποζημίωσης είναι περίπου 400 ευρώ.

Επιπλέον στο ιστότοπό της και στην εφαρμογή κάθε επισκέπτης μπορεί να διαβάσει τα δικαιώματα των ταξιδιωτών για μελλοντική γνώση και χρήση.

Πηγή: newmoney.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας