Γυρίζουμε το χρόνο πίσω, στο 1981. Είναι η εποχή που υπάρχουν δύο κανάλια στην ελληνική τηλεόραση, η ΕΡΤ και η ΥΕΝΕΔ. Υπήρχε όμως κι ένας εσωτερικός ανταγωνισμός μεταξύ τους. Τότε λοιπόν, η ΥΕΝΕΔ, προσπάθησε να «χτυπήσει» την ΕΡΤ εκεί που πονούσε, προσεγγίζοντας το αστέρι της, την παρουσιάστρια Μαριά Αλιφέρη. Της προτάθηκε ένα τηλεπαιχνίδι, το οποίο αρχικά είχε διάρκεια τριών ωρών (!). Τίτλος του, «Κάνε ότι Κάνω» (έγραφαν το ότι χωρίς το κόμμα).
Στο παιχνίδι εμφανίστηκαν πασίγνωστοι ηθοποιοί και τραγουδιστές για να κάνουν, αυτό που έκαναν on camera απλοί άνθρωποι που εμφανίζονταν στο φακό: στο παρακάτω επεισόδιο πχ, παρακολουθούμε έναν πλανόδιο πωλητή χαλιών (!) και την Άννα Βίσση να προσπαθεί να τον μιμηθεί.
Πέρασαν από το τηλεπαιχνίδι ο Σωτήρης Μουστακας, η Άννα Καλουτά, ο Σπύρος Καλογηρου και πολλοί ακόμα. Το παιχνίδι όμως κόπηκε, τέσσερις μήνες μετά, αν και από τηλεθέαση πήγαινε εξαιρετικά, ανταγωνιζόμενο μεταξύ άλλων τα «Τετράγωνα των Αστέρων» και τη σαπουνόπερα «Η Κραυγή των Λύκων», με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Αλιφέρη. Ναι, έπαιζε κόντρα στον εαυτό της στις τηλεθεάσεις η κυρία Αλιφέρη.
Ο λόγος που κόπηκε; Ο τότε πρωθυπουργός, Γεώργιος Ράλλης (είμαστε πριν τις εκλογές του 1981), είχε δει το παιχνίδι και είχε κρίνει πως ήταν «πολύ χαμηλού επιπέδου». Ήθελε να κοπεί.
Το «Κάνε ότι Κάνω» κόπηκε άδοξα, έχοντας προλάβει να χαρίσει γέλιο με σελέμπριτι σε αμήχανες μιμήσεις απλών ανθρώπων, σε μια εποχή που η σεμνοτυφία και το «στήσιμο» ήταν ο κανόνας στα media.
To ριμέηκ
Το 1993, ο Σάκης Μπουλάς ανέλαβε την επαναφορά του παιχνιδιού, αν και σε μια λίγο διαφορετική εκδοχή, βάζοντας πολλούς απλούς ανθρώπους να δοκιμάζουν να μιμηθούν καλλιτέχνες και άλλους επώνυμους. Η απόπειρα αυτή είχε κάτι από την πληθωρική παρουσία του Σάκη, αλλά δεν έβγαλε το ίδιο γέλιο.
Πηγή: reader.gr