Στην Μελβούρνη και το Αυστραλιανό Οπεν θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα για τις επόμενες δύο εβδομάδες (14-28/1), με τους κορυφαίους τενίστες και τις καλύτερες τενίστριες στον κόσμο να υπόσχονται μεγάλες μάχες και θέαμα υψηλού επιπέδου. Ένα από τα πιο ιστορικά τουρνουά τένις, το οποίο μάλιστα φέτος συμπληρώνει 119 χρόνια ζωής.
Μια διοργάνωση, που έχει πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες να «διηγηθεί». Όπως αυτή της Άντρια Τζέγκερ.
Της Αμερικανίδας, που θεωρήθηκε την δεκαετία του 1980 ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου τένις, αλλά ένας τραυματισμός στον ώμο την ανάγκασε να κάνει επτά χειρουργεία και τελικά να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μόλις στα 19 της (1985).
Ενας τραυματισμός που της άλλαξε τη ζωή, με την Άντρια Τζέγκερ να είναι πλέον καλόγρια και τον κόσμο να τη θυμάται για την παρουσία της στους τελικούς των Ρολάν Γκαρός (1982) και Γουίμπλεντον (1983), αλλά και για τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν το 1982 και του US Open το 1980 και το 1982.
Η καριέρα της
Η Αμερικανίδα γεννήθηκε στο Σικάγο το 1965 και έγινε επαγγελματίας μόλις στα 14. Μέχρι τα 19, όταν και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, κατέκτησε 10 τίτλους στα μονά και 5 στα δίπλα. Είχε ρεκόρ 260-85 με ποσοστό νικών 75.4%. Τον Αύγουστο του 1981 ανέβηκε στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, που ήταν και το career high της. Συνολικά στην καριέρα της έβγαλε 1.379.065 εκατομμύρια δολάρια από το τένις.
Το 1982 αγωνίστηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και την επόμενη χρονιά στον αντίστοιχο του Γουίμπλεντον, αλλά και τις δύο φορές ηττήθηκε από την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.
Το 1982 έφτασε επίσης στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν, όπου, όμως, ηττήθηκε από την Κρις Εβερτ. Αγωνίστηκε επίσης δύο φορές στα ημιτελικά του US Open. Το 1980 και το 1982.
Το 1981 κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός στο μικτό διπλό, έχοντας ως παρτενέρ της τον Τζίμι Αρίας. Ενας πολύ σοβαρός τραυματισμός στον ώμο, όμως, την ανάγκασε να κάνει επτά χειρουργεία, με το τένις να χάνει μια σπουδαία αθλήτρια.
Εγινε καλόγρια
Μετά την απόσυρσή της από την ενεργό δράση ασχολήθηκε με φιλανθρωπίες και πως θα φανεί χρήσιμη για τους συνανθρώπους της. Το 1990 η Άντρια Τζέγκερ δημιούργησε το Silver Lining Foundation, που είχε ως σκοπό του να βοηθάει τα παιδιά με καρκίνο.
Στη συνέχεια πήγε στο κολλέγιο και σπούδασε στην θεολογική σχολή. Το 2006 έγινε καλόγρια. «Ακολουθώ ένα αυστηρό πρόγραμμα. Ξυπνάω στις 4 και κάνω τις προσευχές μου», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Προσπαθώ να μαζεύω χρήματα για να βοηθάω τα παιδιά. Έχω χαρά και αγάπη για τη ζωή και πλέον μου είναι πιο εύκολο να το εκφράσω».
«Είχα πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με τον Θεό, αλλά μέχρι πριν από λίγα χρόνια κανείς από την οικογένειά μου δεν ήξερε ότι προσευχόμουν κάθε μέρα», είχε δηλώσει η Τζέγκερ, που πλέον έχει αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό και προσπαθεί να βοηθάει τα μικρά παιδιά…
Πηγή: in.gr