Τα μέλη του ΔΣ, της ΕΕ και φίλοι του ΠΟΚΕΛ (Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας) τίμησαν τη μνήμη του Αλέξη Μπατζανούλη κι επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Έδωσαν στη σύζυγό του Δώρα Μπατζανούλη τα ημερολόγια και τις «ΛεξΩτεχνίες» του ΠΟΚΕΛ, ενώ συζήτησαν για κάποιες από τις δράσεις που υλοποιεί το ΠΟΚΕΛ, όπως την προσφορά βιβλίων σε σχολεία και σχολικές βιβλιοθήκες. Ο Αλέξης Μπατζανούλης ήταν αντιδήμαρχος Παιδείας & Νεολαίας και υπεύθυνος στο Χατζηγιάννειο και τις Λέσχες Πολιτισμού της Λάρισας, όταν σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις και η Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας, με το ΠΟΚΕΛ.
Η πορεία του Αλέξη Μπατζανούλη στην αυτοδιοίκηση κράτησε περισσότερο από 40 χρόνια. Από το 1979 ως το 1986, με δημάρχους τον Αλέκο Χονδρονάσιο και τον Αριστείδη Λαμπρούλη, είχε την ευθύνη των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών θεμάτων. Ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού δημιούργησε υποδομές και θεσμούς πρωτοποριακούς, όχι μόνο για τη Λάρισα, αλλά για ολόκληρη τη χώρα, εκείνη την εποχή : τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λαρισαίων, Αθλητικό Οργανισμό, Μαθητικό Στέκι, πρότυπο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Παιδιού, στην οδό Ρούζβελτ, τις τρεις πρώτες Λέσχες Πολιτισμού σε συνοικίες της πόλης, Λέσχη του Αθλητικού Οργανισμού. Ως υπεύθυνος για το Δημοτικό Ωδείο συνέβαλε καθοριστικά στον πολλαπλασιασμό των μαθητών, τη δημιουργία χορωδιών, μικρών μαθητικών μουσικών σχημάτων. Συνεργάστηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού για τη λειτουργία Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Στο κινηματοθέατρο ΓΑΛΑΞΙΑΣ, στο Δημαρχείο, σε αίθουσες στο κέντρο και τις συνοικίες της πόλης, στο Παζάρι της Λάρισας διοργάνωσε εκατοντάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις: διαλέξεις, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, βιβλίου, συναυλίες, φεστιβάλ ερασιτεχνικής δημιουργίας.
Την περίοδο 2014-2019, με δήμαρχο τον Απόστολο Καλογιάννη, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Νεολαίας και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος. Ως Αντιδήμαρχος Παιδείας & Νεολαίας, από το 2014 ως το 2016, ήταν υπεύθυνος για τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, το «Χατζηγιάννειο», τα Πολιτιστικά Κέντρα και τις Λέσχες Πολιτισμού στις συνοικίες, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης. Στη διάρκεια αυτής της θητείας διοργάνωσε και πάλι εκατοντάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με φορείς της πόλης, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
Γνωρίζοντας την έλλειψη εθνικής πολιτικής για το βιβλίο και την υποχρηματοδότηση των σχολικών βιβλιοθηκών από το Υπουργείο Παιδείας, έκανε συστηματική προσπάθεια να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος των βιβλιοθηκών της πόλης, με προγράμματα κι ενδιαφέρουσες δράσεις, ώστε να προσελκύσουν το αναγνωστικό κοινό και συνέβαλε στο να λειτουργήσουν οι βιβλιοθήκες στα Πολιτιστικά Κέντρα και τις Λέσχες Πολιτισμού των συνοικιών Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίου Γεωργίου, Χαραυγής, Φιλιππούπολης, Νεάπολης, Ιπποκράτη και αλλού. Έτσι δημιουργήθηκαν 10 νέες βιβλιοθήκες με αναγνωστήριο και δανειστικό τμήμα στις συνοικίες της Λάρισας κι εμπλουτίστηκαν με περισσότερα από 3.500 βιβλία για παιδιά, νέους κι ενήλικες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας νέας κοινότητας αναγνωστών στην αποκεντρωμένη Λάρισα. Πάνω από 3.000 συμπολίτες μας έγιναν μόνιμοι αναγνώστες δανειζόμενοι βιβλία.
Επίσης, την περίοδο αυτή ενισχύθηκε συστηματικά το έργο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ο θεσμός «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας». Ενδεικτικά, τον Απρίλιο του 2016, πάνω από 2.500 μαθητές Δημοτικών Σχολείων συναντήθηκαν με 14 συγγραφείς παιδικών βιβλίων κι επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και την έκθεση παιδικού βιβλίου στο Χατζηγιάννειο.
Τέλος, επειδή πίστευε βαθιά στη δύναμη της μεγάλης ποίησης, διοργάνωσε το πρόγραμμα «Η Πόλη που Μαθαίνει Ποίηση και Μουσική» κι έγιναν 25 συναυλίες έντεχνης λαϊκής μουσικής. Στις πλατείες, τις συνοικίες και τα χωριά της Λάρισας, αλλά και σε κλειστούς χώρους, οι συμπολίτες ψυχαγωγήθηκαν, συγκινήθηκαν, επικοινώνησαν τραγουδώντας στίχους του Σεφέρη, του Ελύτη, του Ρίτσου και άλλων σπουδαίων ποιητών μας.
Και στις δύο περιόδους της προσφοράς του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οργάνωσε τη δουλειά του με ένα βασικό σκοπό: τη συμβολή του Δήμου Λαρισαίων στη διαμόρφωση πολύπλευρα μορφωμένων και καλλιεργημένων ανθρώπων, πολιτών με δημοκρατική και ανθρωπιστική συνείδηση, καθώς και στη μόρφωση, την ψυχαγωγία και τη δημιουργική έκφραση των μαθητών, των γονέων κι όλων των συμπολιτών μας.