Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, οι Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα και το Τμήμα Παιδιού του Όμιλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Μουσικού Παραμυθιού ‘Η ΖΙΖΗ Η ΛΑΓΟΥΔΙΝΑ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ” της συγγραφέα Λητώς Τσακίρη Παπαθανασίου.
Το νέο βιβλίο έχει ως θέμα μια πετυχημένη δουλειά της συγγραφέα που το κοινό περίμενε εδώ και καιρό να επανεκδοθεί. Με νέο υλικο και μοναδική εικονογραφηση από τη Λιάνα Δενεζάκη, η Ζιζή επιστρέφει δυναμικά Το βιβλίο ακολουθεί ένα όμορφο καινούριο τραγούδι της συγγραφέα σε μουσική Ελένης Σαμαρίνα και ερμηνεία Έλενας Γκατζά και το συμπληρώνουν ηχητικά αρχεία και Βίντεο με πλούσιες εκπαιδευτικες δραστηριότητες που αφορούν την έννοια του ρυθμού καθώς και καρτέλες αναφοράς με ηχητικα (που περιέχουν τους ήχους όλων των μουσικών οργάνων).Το βιβλίο σχολιάζει στο οπισθόφυλλο του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Ιδρυτής της International Action Art κος Ιωάννης Μαρωνίτης.
Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό της πόλης της Λάρισας τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 ώρα 6 το απόγευμα
στην αίθουσα τελετών του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου.
Είναι μία ανοιχτή χορογραφημένη μουσική παρουσίαση την οποία θα προλογίσει η Ψυχοθεραπεύτρια (NARM practitioner, Playtherapist -επόπτρια certiified Όλγα Δημοπούλου και η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας κα Αφροδίτη Ξυνοπούλου.
Τη δραματοποίηση του παραμυθιού χορογραφεί το Στούντιο Χορού “The Movement Academy”
Οι μαθητές της Πρότυπης Ακαδημίας Προσχολικής & Σχολικής Ηλικίας Maneluna θα παρουσιάσουν με ευφάνταστο τρόπο υλικό του βιβλίου και θα τραγουδήσουν.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι των αρχών του τόπου.
Είστε όλοι καλεσμένοι σε αυτήν την όμορφη γιορτή παραμυθιού με την επίσημη πρώτη παρουσίαση του υπέροχου αυτού βιβλίου.
Το παραμύθι κυκλοφορεί από τέλη Μαρτίου του 2023 πανελλαδικά από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων Η συγγραφέας υλοποιεί δράσεις φιλαναγνωσίας σε όλη τη χώρα και βιωματικά δρώμενα ευαισθητοποίησης γονέων σχετικά με θέματα που αφορούν τους τρόπους καλής λειτουργίας μιας ευτυχισμένης οικογένειας
Η Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια, γνωστή για την προσέγγισή της στην οικογενειακή θεραπεία Βιρτζίνια Σατίρ (Virginia Satir) συνήθιζε να λέει ότι ένας άνθρωπος χρειάζεται καθημερινά...