Στάση εργασίας σήμερα της ΕΙΝΚΥΛ για τις απλήρωτες εφημερίες

Η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ συμμετέχει στην πανελλαδική στάση εργασίας που προκήρυξε η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε για την Τετάρτη 22 Ιουνίου 8 ως 12 π.μ και καλεί σε συγκέντρωση στις 11:00 π.μ στο Γ.Ν. Λάρισας, καθώς και στην επίσχεση εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. αν ως το μεσημέρι της Δευτέρας 20/06 δεν εκταμιευθεί το κονδύλι των εφημεριών του 2ου τριμήνου, ώστε να πληρωθούν στις 27/06.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας και όσοι αναλαμβάνουν την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής εμπαίζουν με χυδαίο τρόπο τους ιατρούς, μη καταβάλλοντας, όπως έχουν επανειλημμένως δεσμευθεί, τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες, καθώς και τις υπερβάσεις που προκύπτουν από την επιβεβλημένη υπερεφημέρευση και υπερεργασία.

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν μέσω της φορολογίας αφ’ ενός μεν για την ενεργό εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας και τα επακόλουθα του, αφ’ ετέρου δε για την αήθη ενίσχυση της κερδοφορίας των κερδοσκόπων της «πράσινης» περιβαλλοντικής απορρύθμισης και των ΑΠΕ, η κυβέρνηση απαξιώνει, ευτελίζει και εξουθενώνει οικονομικά περαιτέρω τους ιατρούς, ώστε να καταρρακώσει το κύρος τους και να υποσκάψει την δυνατότητα και το αγωνιστικό φρόνημα διεκδίκησης.

Η κυβέρνηση όχι μόνον λοιδωρεί εμπράκτως τον κλάδο των εργαζομένων που ανταπεξήλθε με ηρωϊσμό στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με κόστος την εργασιακή εξουθένωση και νεκρούς συναδέλφους, αλλά συγχρόνως μας εξαπατά και υποκλέπτει τον μόχθο και το ιδρώτα μας. Με φθηνά κόλπα επίσης, χωρίς αιδώ, επιδιώκει την διάσπαση της αγωνιστικότητας και της διεκδικητικότητας των ιατρών, μέσω της αύξησης της αποζημίωσης των προσθέτων εφημεριών σε ειδικότητες αιχμής και σε μετακινούμενους, προάγοντας και στηρίζοντας συγχρόνως την υποστελέχωση νοσοκομειακών τμημάτων.

Η κυβέρνηση, αφού με φθηνά τεχνάσματα αξιοποίησε την υπερεργασία των ιατρών του Ε.Σ.Υ για την προώθηση της κερδοφορίας των τρωκτικών, των επιχειρηματικών ομίλων της ιδιωτικής υγείας κατά την εξέλιξη της πανδημίας, επιδιώκει τώρα το τελικό κτύπημα με παρακρατήσεις δεδουλευμένων και υπερφορολόγηση.

Απαιτούμε:

∙Την άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών, προσθέτων και τακτικών, καθώς και την προβλεπόμενη πρόσθετη αποζημίωση για τις υπεράριθμες εφημερίες των ειδικοτήτων πρώτης
γραμμής αλλά και σε όσους έχουν μετακινηθεί.

∙Την νομοθετική ρύθμιση και επαναφορά του ανωτάτου ορίου (πλαφόν) στο 15% για να μην γίνει καμία περικοπή στις δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου.

∙Την κατάργηση του διαχωρισμού των πρόσθετων και των τακτικών εφημεριών, μέχρις ότου γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις, ώστε ο κάθε ιατρός να πραγματοποιεί 1 ενεργό εφημερία την εβδομάδα.

∙Την αυτοτελή φορολόγηση των τακτικών εφημεριών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

∙Την αναπλήρωση των μισθολογικών μας απωλειών και την άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά των 13ου και 14ου μισθών.

∙Την χορήγηση σε όλους τους συναδέλφους των αναδρομικών διαφορών ανεξάρτητα από το αν έχουν κινηθεί δικαστικά ή όχι. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς μας την περίοδο της πανδημίας.

Ας το χωνέψετε. Δεν πρόκειται να εφημερεύσουμε από εδώ και πέρα ούτε μία ώρα απλήρωτοι”.

ΤΙ ΝΕΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Εκτελούνται συνταγές όλων των ταμείων.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Λάρισα: Δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας για εφήβους στον “Μύλο του Παππά”

Το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag και η Φωτογραφική ομάδα fplus σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων...

Διάβασε Περισσότερα

Θ. Πλεύρης: Η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα κριθεί απο τα δεδομένα του Οκτωβρίου

Η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών όπως και η διεξαγωγή των διαγνωστικών τεστ θα κριθεί απο τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου δήλωσε...

Διάβασε Περισσότερα

Σπυροπούλου: Τα πρώτα πλάνα από τον πολιτικό γάμο – Το λευκό φόρεμα, οι καλεσμένοι και ο στολισμός

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος παντρεύτηκαν το απόγευμα της Κυριακής (02/10) με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο Βούλας, Βάρης,...

Διάβασε Περισσότερα

ΤΙ ΝΕΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Εκτελούνται συνταγές όλων των ταμείων.