Καλοκαιρινό γαριδοπίλαφο
Υλικά:
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 1kg γαρίδες
- Χυμό λεμονιού
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομματάκια
- ¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας πάπρικα
- Αλάτι και τσίλι σκόνη
Πιλάφι:
- ¼ κούπας μαργαρίνη
- 2 κούπες ρύζι μακρύκοκκο
- 4 ½ κούπες νερό
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από κέλυφος και εντεράκι
- Βράζουμε όλα τα υλικά από το πιλάφι 20 λεπτά μέχρι να γίνει σπυρωτό
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι για να σοτάρουμε τις γαρίδες 3-4 λεπτά, όχι παραπάνω. Τις σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι, κρεμμύδι και σκόρδο. Συν ντομάτες, μαϊντανό, πάπρικα, αλάτι, καυτερό πιπέρι και βράζουμε 15 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Σερβίρουμε το ρύζι και περιχύνουμε τη σάλτσα.
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,
Τ/ 2410-551537
www.activeat.gr