Ο μοναδικός παραγωγός ψωμιού σε κονσέρβες στην Αυστρία έχει τεράστια ζήτηση για το προϊόν του, λόγω του φόβου για ελλείψεις.
«Καθημερινά λαμβάνουμε περίπου 300 παραγγελίες από πολίτες, ενώ έχουμε και συμφωνίες για την προμήθεια καταστημάτων. Κάθε μέρα οι μονάδες μας δουλεύουν 16 ώρες», δηλώνει το αρτοποιείο «Dajzer» από το Baden και αναφέρει το Tanjug.
Αυτό το αρτοποιείο παράγει ψωμί σύμφωνα με τη δική του συνταγή, το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί σε περίπτωση ελλείψεων. Η διάρκεια ζωής αυτού του ψωμιού, που είναι μείγμα πολλών ειδών δημητριακών, είναι τουλάχιστον δέκα χρόνια.
Ήδη στην αρχή της πανδημίας, στο πρώτο lockdown, το αρτοποιείο είχε τεράστιο αριθμό παραγγελιών αγοράς — και τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο.
Οι ιδιοκτήτες φούρνου λένε ότι ο μόνος τους φόβος είναι μήπως δεν θα υπάρξουν αρκετά δημητριακά στο μέλλον. Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, έχουμε σόμπες βιομάζας, είμαστε εξοπλισμένοι με δικούς μας μύλους και πηγάδια, αναφέρει. Σύμφωνα με τους ιδίους, πολλοί τους κορόιδευαν. Η παραγωγή τους είναι εντελώς ανεξάρτητη.
Πηγή: Politika.rs, ertnews.gr