ΕΙΝΑΠ – Καταγγέλλει απόφαση με την οποία δεν θα γίνονται δεκτοί ασθενείς κορωνοϊού στις πανεπιστημιακές κλινικές

Σε μία αμφιλεγόμενη απόφαση φαίνεται ότι προχώρησαν οι καθηγητές ιατρικής της Αθήνας, οι οποίοι, εν μέσω πανδημίας, καταγγέλλεται ότι αποφάσισαν να μην νοσηλεύονται πλέον, ασθενείς με κοροναϊό στις πανεπιστημιακές κλινικές.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), την περασμένη εβδομάδα, 13 – 17 Σεπτεμβρίου 2021, κοινοποιήθηκε σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής έγγραφο από την Ιατρική́ Σχολή Αθήνας το οποίο – ούτε λίγο ούτε πολύ-  αναφέρει πως «δεν θα γίνονται δεκτοί από εδώ και πέρα ασθενείς πάσχοντες από Covid 19 στις πανεπιστημιακές κλινικές και πως θα διοχετεύονται για νοσηλεία αποκλειστικά σε κλινικές του ΕΣΥ.

Το αρχικό έγγραφο παρουσιάζεται ως ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης της ιατρικής σχολής με ημερομηνία 31/08/21 και είχε κοινοποιηθεί ως «εξαιρετικά επείγον» στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας και στους διοικητές της 1ης και 2ης ΥΠε, σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ.

Λιποταξία

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία των καθηγητών Ιατρικής της Αθήνας, το έργο των πανεπιστημιακών κλινικών είναι να εκπαιδεύουν νέους γιατρούς. Ωστόσο οι νοσοκομειακοί γιατροί αντεπιτίθενται λέγοντας πως το 75% των ειδικευόμενων γιατρών εκπαιδεύεται σε τμήματα του ΕΣΥ.

Η ΕΙΝΑΠ, επισημαίνει ότι

  1. «το έγγραφο (της Ιατρικής Σχολής Αθήνας) συνιστά πράξη μονομερούς κήρυξης λιποταξίας από τη μάχη ενάντια στην πανδημία η οποία καθόλου δεν τιμά τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, πολλοί από τους οποίους είμαστε σίγουροι ότι διαφωνούν με αυτή την κίνηση και θεωρούμε εξαιρετικά θλιβερό το ότι δεν έχουν εκφράσει ακόμα δημοσίως τη διαφωνία τους.
  2. Η αιτιολογία που προβάλλεται είναι επιεικώς νηπιώδης, αντιεπιστημονική και έωλη. Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των πανεπιστημιακών κλινικών οι εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων για λοιπές παθήσεις επιτελείται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ».

«Θράσος και αλαζονεία»

Η ΕΙΝΑΠ, αναφέρει επίσης ότι:

«Αποτελεί πραγματική επίδειξη θράσους και αλαζονείας το αφήγημα πως οι Κύριοι Κύριοι Καθηγηταί θα δώσουν «οδηγίες» στους γιατρούς του ΕΣΥ σχετικά με την περίθαλψη ασθενών Covid.

Οι γιατροί του ΕΣΥ στα ΤΕΠ, στις πτέρυγες νοσηλείας, και στις ΜΕΘ, δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία εδώ και 18 μήνες και δεν έχουν καμία ανάγκη ιατρικής καθοδήγησης από γιατρούς που σιώπησαν όταν επιφανείς εκπρόσωποί τους δήλωναν δημοσίως ότι ο ιός δήθεν δεν μεταδίδεται με τη μετάληψη γιατί επισυμβαίνει κάποιο υπερφυσικό θαύμα.

Δεν έχουν καμία ανάγκη να λάβουν ιατρικές οδηγίες από συναδέλφους που σιώπησαν όταν άλλοι επιφανείς εκπρόσωποί τους εδώ και 18 μήνες εφευρίσκουν τις πιο αστείες αντιεπιστημονικές δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν εκ των υστέρων προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις.

Η μονομερής αυτή κίνηση υποκρύπτει την πεποίθηση πως δήθεν οι δημόσιες πανεπιστημιακές κλινικές αποτελούν ατομική, ιδιωτική ιδιοκτησία κάποιων Καθηγητών. Προφανώς κάποιοι Καθηγηταί αντέγραψαν τους ιδιώτες κλινικάρχες, οι οποίοι σκανδαλωδώς έχουν απαλλαγεί εξαρχής από την νοσηλεία ασθενών Covid 19 στα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Μας προξενεί έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι οι νέοι υπουργοί Υγείας δεν έχουν ακόμα αντιδράσει ενάντια στην απαράδεκτη αυτή απόφαση αν και υποτίθεται πως είναι σε γνώση τους εδώ και πάνω από 20 μέρες».

Πηγή: in.gr

ΑναζήτησηΕκτελούνται συνταγές όλων των ταμείων.

Σχετικά Άρθρα

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Βόρεια Ελλάδα: Κλειστοί δρόμοι και δεκάδες απεγκλωβισμοί στη Θεσσαλονίκη

Κλειστή η Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ύψος της Ρεντίνας - Δεκάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί - Μήνυμα από το 112 σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική...

Διάβασε Περισσότερα

Ιρλανδική διάβαση: Τι είναι και γιατί πρέπει να προσέχουμε στην κακοκαιρία

"Πιθανώς ο ηλικιωμένος είχε επιχειρήσει να διασχίσει μια "ιρλανδική" διάβαση και παρασύσρθηκε από τα ορμητικά νερά" διαβάζουμε στην είδηση για τον...

Διάβασε Περισσότερα

Μάξιμος: “Ζημιές σε βαμβάκια από τις ισχυρές βροχοπτώσεις!”

«Τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα “Αθηνά” και “Μπάλλος”, με τις ισχυρές και παρατεταμένες βροχοπτώσεις που πλήττουν τη χώρα, δημιουργούν έντονη...

Διάβασε Περισσότερα

X.Κέλλας: “Άμεσες οι διαδικασίες αποζημίωσης των Βαμβακοπαραγωγών”

Για τις μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν σε μία σειρά αγροτικών προϊόντων στο νομό Λάρισας από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις, ενημέρωσε...

Διάβασε Περισσότερα

Ε. Λιακούλη: «Καταγγελίες για κακοδιοίκηση στο Υπουργείο Εσωτερικών»

"Απαράδεκτα φαινόμενα αυταρχικής διοίκησης εκ μέρους της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών, καταγγέλλουν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Προμηθειών και Υποδομών...

Διάβασε Περισσότερα

Κόκκαλης στην Επιτροπή Οικονομικών: «Για να μπορέσει να συνενωθεί μια επιχείρηση, πρέπει πρώτα να είναι βιώσιμη»

Για τη δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία και στο επιχειρείν αναφέρθηκε εκτενώς από το βήμα της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών...

Διάβασε Περισσότερα

Εκτελούνται συνταγές όλων των ταμείων.