Εκτέλεση
Για το τσιζκέικ πραλίνα χωρίς ψήσιμο,
συγκεντρώνουμε αρχικά όλα μας τα υλικά. Στη συνέχεια για το τσιζκέικ πραλίνα,
- Αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε δικά σας σπιτικά μπισκότα βουτύρου.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε να γίνει το μπισκότο σαν βρεγμένη άμμος.
- Τέλος, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη συνολική πραλίνα. Χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
- Στρώνουμε με κουτάλι τη βάση του τσιζκέικ πραλίνα σε μια φόρμα 22 εκατ. με αποσπώμενη βάση.
- Πιέζουμε με την ανάποδη του κουταλιού το μείγμα του μπισκότου με την πραλίνα ώστε να μην έχει καθόλου κενά.
- Παγώνουμε στο ψυγείο για 10′ να σφίξει.
- Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με κουτάλι, με σύρμα ή με μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε την πραλίνα και με σπάτουλα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα πραλίνα.
- Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. Ισιώσουμε την επιφάνειά της και παγώνουμε το τσιζκέικ πραλίνα για μερικές ώρες, 4-5 μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Για την επικάλυψη του τσιζκέικ
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε την πραλίνα σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
- Προσθέτουμε το καυτό γάλα κι απαλά ανακατεύουμε να ρευστοποιηθεί.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
- Ξεφορμάρουμε το cheesecake όταν σφίξει η κρέμα μας και το περιχύνουμε με την επικάλυψη πραλίνας.
- Γαρνίρουμε με σπασμένα σοκολατάκια.
Το διατηρούμε πάντα στο ψυγείο για να μείνει συμπαγές και να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.
Πηγή: argiro.gr