Το καλοκαίρι τα απολαμβάνουμε φρέσκα και τα κάνουμε μαρμελάδες και λικέρ για να έχουμε την υπέροχη γεύση τους όλο το χρόνο. Όμως τα βερίκοκα ταιριάζουν υπέροχα και σε αλμυρές συνταγές και αξίζει να τα δοκιμάσετε κάπως διαφορετικά. Κάντε την αρχή με τις προτάσεις της ομάδας του Olivemagazine.gr
Γλυκόξινο κοτόπουλο με βερίκοκα και φιστίκια Αιγίνης
Νόστιμο πιάτο που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα, και κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις με την υπέροχη, γλυκόξινη γεύση του. Σερβίρετέ το πάνω σε ρύζι μπασμάτι.
Πιλάφι με ξερά βερίκοκα και αμύγδαλα
Ένα νόστιμο πιλάφι, που αναδεικνύει όλα τα κυρίως πιάτα με κρεατικά στο κυριακάτικο ή το επίσημο τραπέζι.
Αρνάκι με ξερά βερίκοκα, λαχανικά και ρόδι
Μία συνταγή με ethnic χαρακτήρα, όπου το αρνάκι συνδυάζεται αρμονικά με φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα. Συνοδεύεται ιδανικά με ένα χιονάτο πιλάφι.
Spring rolls με χωριάτικο λουκάνικο, μανιτάρια και σάλτσα βερίκοκο
Το γνωστό ασιατικό ορεκτικό στην ελληνική του εκδοχή με χωριάτικο φύλλο ζύμης και χωριάτικο λουκάνι στη γέμιση. Το λες και αλλοιώτικο hot dog.
Χοιρινά παϊδάκια με μουστάρδα και κρούστα βερίκοκου
Τα παϊδάκια είναι από τα πιο νόστιμα κομμάτια του χοιρινού. Η μουστάρδα με τη μαρμελάδα βερίκοκο θα τα γλασάρουν και θα τους χαρίσουν μια ωραία κρούστα.
Αρνάκι μαροκάνικο με κολοκύθα, βερίκοκα και ρεβίθια
Μια ξεχωριστή συνταγή με αρνί, όσπρια και λαχανικά που μας ταξιδεύει γευστικά μέχρι το μαγευτικό Μαρόκο. Αν σας αρέσει η μαροκινή κουζίνα, δείτε και αυτήν την επίσης νόστιμη συνταγή για αρνάκι.
Γιορτινό κοτόπουλο με μήλα, βερίκοκα και δαμάσκηνα
Ένα πολύ νόστιμο κυρίως πιάτο για το γιορτινό τραπέζι με κοτόπουλο. Η γέμιση του από φρούτα και αμύγδαλα πραγματικά το απογειώνει και εγγυάται πλατιά χαμόγελα στα πρόσωπα των καλεσμένων.
Μοσχαράκι κρασάτο με ξερά βερίκοκα
Συνταγή κομμένη και ραμμένη για το κυριακάτικο τραπέζι. Το μοσχαράκι γίνεται ζουμερό και η γλύκα από τα ξερά βερίκοκα συμπληρώνει τη νοστιμάδα του.
Μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο με βερίκοκα και αμύγδαλα
Τα βερίκοκα δίνουν μια υπέροχη γλυκόξινη γεύση στο πιάτο που ταιριάζει πολύ στο κοτόπουλο. Μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή και με κοπανάκια κοτόπουλου.
Ρεβίθια με σέσκουλα και μαροκινά αρώματα
Ρεβίθια πικάντικα μαγειρεμένα με άφθονα αρώματα μπαχαρικών, συνδυασμένα με σέσκουλα και αποξηραμένα βερίκοκα κι αμύγδαλα. Μια ξεχωριστή συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Πηγή: olivemagazine.gr