Το φρεσκομαγειρεμένο ρύζι είναι απόλαυση. Μαλακό και αφράτο μπορεί να είναι συνοδευτικό σε κάποιο κρέας ή και να σταθεί, ως κυρίως ειδικά σε περιόδους που προσέχουμε τη διατροφή μας.
Όμως, ξέρουμε πως το ξαναζεσταμένο ρύζι της επόμενης μέρας, μην πω των επόμενων ωρών δεν έχει την ίδια νοστιμιά. Mπορούμε, όμως, να βοηθήσουμε σε αυτό.
Αρχικά, ίσως, η πιο διαδεδομένη μέθοδος για να ζεστάνουμε το ρύζι είναι προσθέτοντας μια κουταλιά νερό και έπειτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Ωστόσο, αν μας ξεφύγει η ποσότητα του νερού τότε πιο πιθανόν να έχουμε μια σούπα από ρύζι. Για αυτό έχουμε εναλλακτική πρόταση.
Συγκεκριμένα, βίντεο στο TikTok προτείνει παγάκι. Είναι πολύ απλό: Ένα παγάκι πάνω από το ρύζι μας και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Αφού τελειώσει το λεπτό το παγάκι θα έχει κάνει τη δουλειά του.
@caloriequeen14#stitch with @officialtiktoknurse This actually worked! Tik Tok is an education
Η επιστημονική εξήγηση
Ο Paul Adams, που είναι επιστημονικός συντάκτης εξηγεί γιατί το παγάκι κάνει τόσο καλή δουλειά. Το ρύζι ενώ ζεσταίνει λιώνει παράλληλα και την επιφάνεια στα παγάκια. Στη συνέχεια αυτό το νερό μετατρέπεται σε ατμό και έτσι ζεσταίνει το ρύζι μας.
Πείραμα
O Paul εξηγεί πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα κάνοντας ένα πείραμα. Όπως λέει: «Πήρα τρία μπολ με την ίδια ποσότητα ρυζιού που είχε περισσέψει χρησιμοποιώντας σε κάθε μπολ μια άλλη μέθοδο: τη μέθοδο με το παγάκι, με μια κουταλιά της σούπας νερό και χωρίς να προσθέσω τίποτα. Στη συνέχεια τα έβαλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Κατέληξα πως τα μπολ που μου άρεσαν ήταν αυτά που πρόσθεσα νερό. Ωστόσο, το πλεονέκτημα που έχει το παγάκι είναι πως δεν ανησυχείς μην το παρακάνεις με το νερό».
Πηγή: olivemagazine.gr