Υλικά
1 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλ. τσαγιού βρώμη
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1 κ. γλ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι, για γεύση
2 μπανάνες μέτριες
1/2 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
1/4 φλ. τσαγιού μέλι
1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
1/4 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου
1 αβγό
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις μπανάνες σε ένα άλλο μπολ και λιώστε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
Βήμα 4
Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το γιαούρτι, το γάλα αμυγδάλου, το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
Βήμα 5
Προσθέστε το μείγμα με τα υγρά υλικά σε εκείνο με τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Βήμα 6
Ρίξτε το μείγμα στις φόρμες μάφιν και ψήστε στον προσθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Βήμα 7
Για τη γαρνιτούρα με φυστικοβούτυρο, ανακατέψτε το μέλι με το φυστικοβούτυρο και το γάλα αμυγδάλου και γαρνίρετε τα μάφιν, συμπληρώνοντας με θρυμματισμένα φιστίκια (προαιρετικά).