Biden’s Family: Γνωρίστε τη νέα «Πρώτη Οικογένεια» της Αμερικής

Όλα είναι έτοιμα για την ορκωμοσία του νέου Πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν. Στις 20 Ιανουαρίου, αμέσως μετά την τελετή για τη μετάβαση της εξουσίας, εκείνος και η σύζυγός του Τζιλ, θα γίνουν οι νέοι κάτοικοι του Λευκού Οίκου.

Ας γνωρίσουμε, όμως, λίγο καλύτερα την οικογένεια του νέου πλανητάρχη.

Η Πρώτη Κυρία

Τζιλ Μπάιντεν, ετών 69, εκπαιδευτικός. Η δρ Τζι – όπως τη φωνάζουν οι μαθητές της – πριν καλά καλά λάβει το νέο της τίτλο και μετακομίσει στον Λευκό Οίκο, ήρθε για να αλλάξει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την πρώτη κυρία.

Παραδοσιακά, οι πρώτες κυρίες είθισται να αποσύρονται από την επαγγελματική τους καριέρα. Ασχολούνται αποκλειστικά με τα τελετουργικά τους καθήκοντα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί αυτή τη φορά. Η σύζυγος του νέου πλανητάρχη, δεν σκοπεύει να αφήσει την – πλήρους απασχόλησης – εργασία της ως καθηγήτρια Αγγλικών. Θα συνεχίσει να διδάσκει κανονικά ακόμη και μετά από την ορκωμοσία του συζύγου της.

Η γνωριμία με τον Μπάιντεν

Με τον Τζο Μπάιντεν γνωρίστηκαν το 1975, λίγα χρόνια αφότου ο γερουσιαστής του Ντελαγουέρ, είχε χάσει την πρώτη σύζυγό του και το ένα από τα τρία τους παιδιά σε τροχαίο δυστύχημα. Σε συνεντεύξεις του, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ συχνά λέει για τη σύζυγό του ότι: «Χάρη σε εκείνη, η οικογένειά μου ενώθηκε ξανά.».

Παντρεύτηκαν το 1977. Εκτός από τους δύο γιους του Μπάιντεν από τον πρώτο του γάμο, Χάντερ και Μπο, το ζευγάρι απέκτησε μαζί και μια κόρη, την Άσλη Μπάιντεν.

Τα παιδιά του

Σύμφωνα με το TheStraitTimes, η σχέση που είχε ο Μπάιντεν με τους δυο του γιους τον βοήθησε ώστε να ξεπεράσει το πένθος για το χαμό της πρώτης του γυναίκας και της κόρης τους. Ο γιος του Μπο, είχε κληρονομήσει το ήθος και τις πολιτικές δεξιότητες του Μπάιντεν. Υπηρέτησε στο στρατό στο Ιράκ και έκτοτε έγινε γενικός εισαγγελέας στο Ντέλαγουερ. Ωστόσο, η μοίρα χτύπησε ξανά την οικογένεια του Μπάιντεν. Ο Μπο πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου το 2015 σε ηλικία μόλις 46 ετών, λιγότερο από δύο χρόνια μετά τη διάγνωσή του.

Ο άλλος γιος του Μπάιντεν, ο Χάντερ, έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Είχε να αντιμετωπίσει τον εθισμό του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Ο Μπάιντεν βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του γιού του και δεν σταματά να τον υποστηρίζει. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ενός προεκλογικού debate, όταν ο Τραμπ δεν δίστασε να χτυπήσει τον πολιτικό του αντίπαλο «κάτω από τη μέση», αναφέρθηκε υποτιμητικά στο γιο του Μπάιντεν με αφορμή τον εθισμό του Χάντερ στα ναρκωτικά, ο Μπάιντεν απάντησε: «Είμαι περήφανος γι’ αυτόν. Είμαι περήφανος για τον γιο μου».

Τα προεδρικά κατοικίδια

Ο Τραμπ ήταν ο πρώτος πρόεδρος σε περισσότερο από έναν αιώνα που δεν είχε σκύλο. Το νέο προεδρικό ζευγάρι θα φέρει δύο σκύλους στο Λευκό Οίκο. Δύο γερμανικά ποιμενικά (Τσαμπ και Μέιτζορ) θα συντροφεύουν το ζευγάρι στο νέο τους σπίτι. Σύμφωνα με την ομάδα του Μπάιντεν, ο Μέιτζορ θα είναι ο πρώτος θετός σκύλος που θα ζήσει στο Λευκό Οίκο. Ακόμη, όπως υποστηρίζεται θα έχουν μαζί τους και μία γάτα.

Οι τετράποδοι φίλοι του νέου Προέδρου είναι γνωστοί στον Αμερικανικό λαό αφού εμφανίστηκαν σε ένα από τα διαφημιστικά σποτ της προεκλογικής του εκστρατείας. Προειδοποιούσαν τους ψηφοφόρους να «επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους με σύνεση» θυμίζοντας μάλιστα τα λόγια του Τραμπ όταν χλεύαζε την ιδέα ενός προεδρικού κατοικίδιου ζώου.

Πηγή: newmoney.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας