Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη Σύρος σε δομή για συμμετοχή σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα

Kαταζητούμενος για συμμετοχή στο Μέτωπο Αλ – Νούσρα, πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, συνελήφθη σε προσφυγικό καμπ της Θεσσαλονίκης, σε εκτέλεση εντάλματος των Ολλανδικών διωκτικών Αρχών. Πρόκειται για 33χρονο Σύρο, στον οποίο, σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα των Ολλανδών, αποδίδονται πράξεις συνδεόμενες με τρομοκρατία.

Ο 33χρονος φέρεται να ζούσε στην Ολλανδία, όπου του είχε χορηγηθεί το καθεστώς του πρόσφυγα. Στη συγκεκριμένη χώρα ζει η σύζυγός του, όπως επίσης τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Ο ίδιος μετά τη σύλληψή του από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στην Ολλανδία.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στη συγκεκριμένη οργάνωση. Ωστόσο δεν είναι γνωστό για ποιόν λόγο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς πηγές έλεγαν ότι έχει αναγνωριστεί ως πρόσφυγας στην Ολλανδία, όπου ζει η σύζυγός του. Από τον εισαγγελέα Εφετών αποφασίστηκε να μείνει κρατούμενος μέχρι τη σύγκληση του Συμβουλίου Εφετών που θα αποφασίσει για την παράδοσή του ή όχι στην Ολλανδία.

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας