Τι φταίει και μυρίζει τόσο άσχημα στη Λάρισα; – Εξηγήσεις από τον Κώστα Αγοραστό

Πολλά ερωτηματικά δημιούργησε η έντονη δυσοσμία στην πόλη της Λάρισας που από χθες το βράδυ δημιουργεί έντονη δυσφορία και αγανάκτηση στους κατοίκους της όπως σημειώθηκε και χθες ιδιαίτερα σε κάποιες συνοικίες.

Το «Τι Νέα Λάρισα;» σε επικοινωνία το πρωί της Δευτέρας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έχουν γίνει καθώς ήταν έντονος ο προβληματισμός και του Κώστα Αγοραστού για την οξύτατη δυσοσμία στην πόλη.

Μάλιστα, ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε πως διαπίστωσε την δυσοσμία από το μπαλκόνι του σπιτιού του από χθες το απόγευμα, ζητώντας μάλιστα από τις αντίστοιχες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας να του δώσουν εξηγήσεις και να εντοπίσουν το πρόβλημα με την δυσάρεστη οσμή.

Η απάντηση που πήρε από τις υπηρεσίες, δείχνουν πως αυτή η οξύτατη οσμή οφείλεται στην καύση που γίνεται από τα τζάκια και τα ξύλα ή άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως και τους ασυντήρητους καυστήρες, κάτι που δημιουργεί και μεγαλύτερη ανησυχία καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ οι μετεωρολογικοί χάρτες δείχνουν σενάρια και με έντονες χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον Κώστα Αγοραστό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα προβεί σε νέες συστάσεις για την καύση ξύλων στα τζάκια όπως και για την συντήρηση των καυστήρων κάτι που ήδη είχε κάνει και το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ενώ θα συνεχίσουν να παρακολουθούν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, στρέφοντας το βλέμμα στην ατμοσφαιρική επιβάρυνση πάνω από τη Λάρισα.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας